Fremgang for vestjyske spisesteder

Vestjyske restauranter har oplevet en stigning i omsætningen sammenlignet med resten af landet.

gronsager001.jpg

De vestjyske restauranter klarer sig bedre end konkurrenterne på landsplan. Det viser en analyse, som brancheorganisationen Horesta netop har lavet på alle typer af restauranter i Danmark.

Vestjysk succes

Fra 2010 til 2012 er omsætningen på de vestjyske spisesteder steget med 10,3 procent mod en stigning på kun 8,2 procent på landsplan. Det skriver Horesta i en pressemeddelese.

Færre besøg

Men det er ikke fordi flere går på restaurant. Dem der kommer lægger istedet mere, end de har gjort tidligere. Opgørelsen viser nemlig også, at det samlede besøgstal er faldet med 9,4 procent siden 2007.

De unge skærer restaurantbesøg væk

Det er især de unge mellem 12 og 29 år som ikke længere går så tit ud at spise. Siden 2007 har de skåret hvert fjerde restaurantbesøg væk. Til gengæd er aldersgruppen over 50 år blevet flittigere gæster på restauranterne, og de bruger i gennemsnit flere penge pr. besøg.