Frederikke fra Thyborøn: Godt med fokus på psykiatri

Region Midtjylland vil afsætte flere penge til psykiatrien. Det glæder Frederikke Mikkelsen, som selv har oplevet regionens problemer på området.

frederikke_mikkelsen.jpg
Foto: Lone Bergholdt Hald, TV MIDTVEST

Psykiatri har været et meget omdiskuteret i valgkampen, som sluttede i tirsdags. Og især i Region Midtjylland har flere politikere pointeret, at de har været for dårlige til at prioritere psykiatrien. Men det skal der gøres noget ved.

Og det glæder 23-årige Frederikke Mikkelsen, der oprindeligt er fra Thyborøn, men nu bor i Randers. Hun har diagnosen paranoid skizofreni, og hun har ofte oplevet, at der er for få ressourcer på området. At man i regionen er nødt til at tage de alvorligste tilfælde og nedprioritere resten.

Selv har hun oplevet at blive afvist i psykiatrien, fordi der ikke var plads nok til at blive indlagt.

- De sagde, at det ikke var akut nok. Og her havde jeg altså haft selvmordstanker, og jeg havde gjort mærkelige maniske ting, siger Frederikke Mikkelsen. 

Så derfor er hun rigtig glad for, at det nu er et område, der vil blive prioriteret.

- Det, synes jeg, er megafedt. Jeg synes også, det er godt, at der bliver sat fokus på psykiatrien, for det er et område med mange fordomme, siger Frederikke Mikkelsen.

Region Midtjylland har sat 15 millioner kroner ekstra af til psykiatrien i 2018. Det skal blandt andet give flere pladser og i det hele taget forbedre psykiatrien. 

2:05