Frederik bygger fremtidens bil ud af legoklodser

Hvordan skal fremtidens bil se ud? Det forsøger de at finde ud af i Viborg.

8-årige Frederik Nedergaard Kabuf fra Viborg var en af de mange besøgende på Viborg Museum i denne weekend.
8-årige Frederik Nedergaard Kabuf fra Viborg var en af de mange besøgende på Viborg Museum i denne weekend.
Foto: Jesper Bach Thomsen, TV MIDTVEST

I disse dag er det muligt at give sig i kast med at bygge fremtidens biler ud af legoklodser på Viborg Museum. Arrangementet hedder Build the Change og går ud på at inspirere de besøgende til at sikre en bæredygtig fremtid på bilområdet.

- Det er helt fantastisk. Jeg bliver selv som et barn igen og synes, det er sjovt at gå rundt og bygge lego med de fremmødte børn, fortæller Dan Ersted Møller, der er museumsdirektør på Viborg museum.

Det er Lego, der står bag projektet Build the Change. Det er et projekt, der går ud på at inspirere børn over hele verden til at bruge deres kreative sans til at forme fremtiden.

De mange fremmødte børn på Viborg Museum får derfor muligheden for at komme med deres bud på, hvordan biler i fremtiden skal se ud. Det kommer der mange kreative bud på, og et af dem er fra 8-årige Frederik Nedergaard Kabuf fra Viborg

- Den kan flyve og den kan sejle. Også kan den bare køre, fortæller han om sit LEGO-mesterværk.

Viborg Museum har sideløbende med arrangementet udstillingen Familien Danmark på Hjul, hvor man kan få et indblik i, hvordan danskernes bilvaner har ændret sig over tid. Det var derfor en glad museumsdirektør, der kunne iagttage de mange gode bud på de kommende generationers bilvaner.

- Det, som børnene måske kan have svært ved at formulere, det kan de bygge. Jeg synes, vi har set rigtig mange gode bud på, hvordan man kan bygge fremtidens biler, fortæller Dan Ersted Møller.

Masser af skoleklasser kommer forbi de kommende dage og bygger LEGObiler, og om eftermiddagen er alle børnefamilier også velkommen.