Fredagsmaden er reddet: Vi er vilde med færdigretter

Færdigretter er ikke kun pappizza fra fryseren. Nu kaster vi os over luksusfærdigretter.

Der er travlt i Superbrugsen. Kunderne gider ikke bruge tid på at lave mad.
Der er travlt i Superbrugsen. Kunderne gider ikke bruge tid på at lave mad.
Foto: Jan Ebbesen, TV MIDTVEST

De ligger linet op i fryseren i de fleste supermarkeder. Pizza, fiskepinde og hele retter kan købes og tages med hjem, så man nemt kan smide dem i mikrobølgeovnen.

Men det er ikke den type færdigmad, som danskerne kaster sig over i disse dage i Superbrugsen i Bjerringbro. Her har de i stedet fået stor succes med luksusfærdigmad, som er lavet af friske råvarer. Derfor er der blandt andet travlt i slagterafdelingen, hvor der bliver skåret lækre bøffer på stribe.

I dag regner de med, at de skal sælge mellem 120 og 150 menuer, der udover to stykker af det friske kød også inkluderer salat, kartofler, sovs og brød.

Slagtermester Michael Larsen har travlt om fredagen.
Slagtermester Michael Larsen har travlt om fredagen.
Foto: Jan Ebbesen, TV MIDTVEST

- På en normal fredag skærer jeg imellem 200 til 400 bøffer bare til menuen, fortæller slagtermester Michael Larsen til TV MIDTVEST. 

Salget toppede i butikkens jubilæumsdage, hvor de solgte nok menuer til, at de brødfødte 20 procent af byens borgere.

- Vi oplever mere og mere, at kunderne gerne vil have, at det er lidt nemt. Især om fredagen, forklarer han og fortæller, at han er meget taknemmelig for, at det går så godt.

Kø igennem hele butikken

Butikken har kørt med fredagstilbuddet i et par år, og salget har været stigende lige siden.

- På en hel almindelig fredag sælger vi imellem 100 og 150 menuer. Og når vi så engang imellem smider en flaske vin med, så sælger vi 200 eller 250. En enkelt gang har vi lavet et stunt, hvor vi solgte det for 99 kroner inklusiv en gratis flaske vin, og der nåede vi vores rekord med 800 menuer, fortæller Souschef i butikken Nichlas Møller og beskriver, hvordan kunderne stod i kø hele vejen igennem butikken.

Han mener, at tilbuddet er med til at differentiere den lokale Superbrugsen fra discount butikkerne, hvor de ikke har den slags tilbud med friske råvarer.

- Der er nogle, der kommer hver fredag. Det gør mig stolt, at få lov til at aflevere en vare, som folk er glade for.

1:58
Se hele indslaget fra den travle butik.