Tyv kunne gå direkte ind på skoler og stjæle nøgler

​Tre skoler er på et døgn blevet ramt af biltyverier.

De fleste kender det: Man møder ind på arbejde og hænger sin jakke fra sig – med bilnøglerne i lommen.

Men det viste sig i går at være en rigtig dårlig idé for tre ansatte på skoler i Viborg-området. For da det var tid til at tage hjem igen, så var deres nøgler væk fra jakkerne, og deres biler væk fra parkeringspladsen.

Det får nu politiet til at advare ansatte på skoler i Viborg-området om, at de bør holde øje med deres jakker og passe på deres nøgler.

Spredt udover området

Tyverierne skete på skolen i Hammershøj, skolen i Ørum og skolen i Hald Ege. I alle tilfælde drejer det sig om tyveri af biler, hvor tyven først har skaffet sig nøglen og bare kørt væk.

Alle tyverierne er sket fra diverse kontorer – herunder et enkelt sted på selve lærerværelset. Det er svært for politiet at vide, præcist hvornår på dagen, da to ud af tre først har opdaget, at bil og nøgler er væk, da de fik fri omkring klokken fire.

- Vi har endnu ikke fundet bilerne, men vi forventer at de dukker op. Skolerne ligger med en relativ stor geografisk spredning, så det er svært at regne ud, hvor de er kørt hen. De er i hvert fald ikke dukket op endnu, fortæller Morten Panduro fra Viborg Politi. 

Skolerne ligger relativt langt fra hinanden.
Skolerne ligger relativt langt fra hinanden.
Foto: Google Maps