Fra Roslev til Rio: Toft Hansen forældre jubler over sønner

Forældrene til håndboldbrødrene René og Henrik Toft Hansen har fulgt sønner tæt hjemme fra sofaen i Roslev.

2:18
Dagen efter de danske håndboldherres OL-guld er stoltheden ikke til at tage fejl af hos forældrene til René og Henrik Toft Hansen

På René og Henrik Toft Hansens fødegård i Roslev plejer de ikke at skilte med stoltheden, men i dag kan de ikke lade være.

- Det må nok siges at være højdepunktet. Sejren i går bliver ikke større, siger Bøje Toft Hansen, far til Rene og Henrik Toft Hansen.

- Og de gjorde det begge to godt, så det er dejligt, uddyber mor Britta Toft Hansen.

Det var med nerverne uden på tøjet, at så forældrene sønnerne vinde guld for Danmark efter en 28-26 sejr over Frankrig. Men selvom der er langt fra Rio til Roslev, havde forældrene deres to sønner med sig i stuen til at berolige dem. I stuen havde de papfigurer i 1:1 størrelse af hver af deres sønner – cirka 2 meter høje.  

-Det er gulddrengene, i hvert fald to af dem. De har stået foran fjernsynet, så vi ikke har været alene, siger Britta Toft Hansen.

Et kig ind på brødrenes barndomsværelse, der er fyldt med avisudklip og billeder, vidner om at det langt fra er fra første gang, at forældrene oplever deres drenge har succes. Denne gang er dog noget særligt.  

-Jeg er lidt stolt. Der må flyttes lidt om på billederne, siger Bøje Toft Hansen

Egentlig stod der høst på dagens program på gården i Roslev, men forældrene til de to gulddrenge har indset, at denne mandag kun handler om en ting: deres sønner.

Det er ikke så godt, men dagen er jo ikke omme endnu, siger Britta Toft Hansen.

Forældrene ved endnu ikke, hvornår de får deres helt egne gulddrenge at se.