Fra folkeskoleelev i Midtjylland til gadebarn i Indien

Ikast-Brande Gymnasium inviterer i denne uge kommunens 8.klasses elever til Going Global Camp med fokus på levevilkår for Indiens gadebørn.

Ikast_brande_Gymnasium.jpg

For femte år i træk slår Ikast-Brande Gymnasium dørene op for kommunens 8. klasses elever og inviterer til Going Global Camp. Campen, der sætter fokus på globale problemstillinger og løsninger, har i år fokus på børns levevilkår i Indien.

 

 Ifølge en pressemeddelelse fra gymnasiet vil folkeskoleeleverne i løbet af dagene blive udfordret på innovation og samarbejde, når de sammen med gymnasieelever i forskellige workshops bliver udsat for nogle af de mange udfordringer og hårde kår, som gadebørn i Indien hver dag bliver udsat for.

- Vi oplever hvert år stor opbakning til Going Global Camp fra rigtig mange af kommunens skoler. Det er positivt, at så mange folkeskoleelever får mulighed for at få et anderledes indblik i globale problemstillinger”, siger Lotte Lajer, der er uddannelsesleder og ansvarlig for Going Global Camp på Ikast-Brande Gymnasium i pressemeddelelsen.

 

Globalisering på skemaet

Globalisering er i høj grad kommet på skemaet i både folke- og gymnasieskolen, og der stilles krav til eleverne om at være aktive medborgere i et globaliseret samfund.

På Ikast-Brande Gymnasium har man derfor som noget nyt valgt at inddrage FNs 17 Verdensmål i undervisningen. Her får eleverne mulighed for at arbejde med globale udfordringer fra mange faglige vinkler, når der sættes fokus på social, økonomisk og politisk marginalisering, fattigdom, fødevareusikkerhed, mangel på, eller ulige adgang til grundlæggende naturressourcer, miljøforurening, klimaforandringer og ikke-lydhøre regeringer. De er alle nationale udfordringer med store regionale og globale konsekvenser, og er derfor nødvendige at løse i fællesskab. Lyder det i pressemeddelelsen.

 

Campen afholdes over fire dage, hvor elever fra Nordre og Østre Skole, Nr. Snede Skole, Engesvang Skole, Uhre Friskole og  elever fra Præstelundskolen i Brande gymnasiet kigger forbi.

Campens sidste dag er fredag d. 11. marts, hvor Hyldgårdsskolen og Vestre Skole deltager i Campen.