Fra dagplejer til borddesigner: - Det er en drøm, der er gået i opfyldelse

Da Michael Main opdagede, at han havde flair for at fremstille plankeborde, gjorde han alvor af sine iværksætterdrømme, og nu er han klar til at udvide sin forretning.

9:16
Du kan se denne uges udgave af 'Fast arbejde' lige her.
Foto: Skelmose TV og Henrik Drivsholm, TV MIDTVEST

Ude i haven lå der noget overskudstræ, som tømreren havde efterladt i forbindelse med, at der var sat nye spær op på huset.

Michael Main tænkte, at det vist godt kunne hamres sammen til et spisebord, som familien manglede.

- Det blev faktisk et meget fedt bord, så jeg tænkte, det sætter jeg sgu i den Blå Avis. Dagen efter var det solgt og hentet. Sådan gik det også med bord nummer to, og så opstod tanken om, at det kunne være, man skulle gøre noget mere ved det. Til sidst måtte jeg bare fuldstændigt overgive mig til træet, siger Michael Main.

På den måde opstod virksomheden ByMAIN i Silkeborg i 2019, og den er allerede vokset så meget, at et nyt domicil med værksted, showroom, lager og kontor senere i år bliver opført på en nyindkøbt grund lige op til motorvejen i Funder.

Før iværksætter-eventyret drev Michael Main en privat dagpleje sammen med sin kone. Han er oprindelig uddannet finansøkonom, men han synes, det var sjovere at passe og lege med børn end jonglere med tal.

Så parret indrettede 80 kvadratmeter til deres private pasningsordning, der kørte som et teamwork i fem år. Men bordene vandt altså over børnene, og i dag er direktøren både designer, planlægger og sælger.

- Mine forældre har altid haft en drivkraft inden for iværksætteri. Det har sat sig i mine årer. Den eneste gang, jeg har været ansat, var, da jeg havde et job som tomatplukker, fortæller Michael Main, der sætter stor pris på at have foden under eget bord.

Når designeren har brug for en pause, griber han guitaren og giver den fuld gas. Samtidigt kan han så meget passende teste plankebordets bæredygtighed
Når designeren har brug for en pause, griber han guitaren og giver den fuld gas. Samtidigt kan han så meget passende teste plankebordets bæredygtighed
Foto: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST

Kunst på bordet

Designeren lader sig inspirere af naturen, og den er der som bekendt meget af i og omkring Silkeborg. Tankerne bliver konkretiseret, først med en håndtegning og derefter på computeren, inden selve processen med at fremstille bordet går i gang.

- Der er ikke to borde, der er ens, fordi træet er et levende materiale, og folk vil rigtig gerne have et møbel som ikke står magen til inde hos naboen, forklarer Michael Main.

Senest er han begyndt at samarbejde med kunstneren Kristian Hornsleth, og flere af hans kunstværker er nu landet på bordpladerne.

- Det er jo et kunstværk, men i stedet for at kunsten hænger på væggen, tager man det ned og lægger på bordet og laver hele bordet til et stort kunstværk, siger Michael Main.

Silkeborgenseren tilbyder også sine kunder, at de kan designe deres spisebord online, og det har været et hit i disse coronatider.

- Det er enormt skønt, at jeg fik det her lavet, inden den sidste coronanedlukning blev aktiveret, fordi nu kan de faktisk gå ind og designe selv, så nu skal de ikke ud i et showroom og snakke med mig, nu kan det hele foregå online, og det er en stor force.

I løbet af et år flytter ByMAIN ind på den nyindkøbte grund på 6000 kvadratmeter ud til Silkeborgmotorvejen.

- Det er jo helt uvirkeligt, at det er gået så hurtigt, og nogle gange må man lige nive sig selv i armen. Det er en drøm, der er gået i opfyldelse, siger Michael Main.