Fra blomsterhandler til kromand

64-årige Jørgen Jacobsen har handlet med frugt og grønt, siden han var 15, men nu er han kromand.

Vesløs Kro
Foto: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST

Der var krise i familien den dag, Jørgen Jacobsen pludselig købte Vesløs Kro. Kroen havde været lukket i halvandet år, og der var næppe mange, der troede, at der igen skulle blive serveret stegt flæsk og gule ærter i de halvtomme lokaler. Men et hurtigt bud fra Jørgen Jacobsen - bedre kendt som Blomster Jørgen - kom til at betyde, at der nu igen er liv på kroen.

- Jeg bor selv i Vesløs og havde hørt, at nogen ville til at reparere gamle biler i kroen. Og jeg syntes ikke, det skulle være som i Aggersund, hvor hele byen er fyldt op med gamle biler, så jeg gav den tidligere ejer et bud, fortæller Jørgen Jacobsen, der i dag er travl kromand.

Tidligere blomsterhandler

Fra han var 15, og indtil han købte Vesløs Kro i 2011, handlede Jørgen Jacobsen med blomster og grønt. To gange gik det galt, men det lykkedes ham begge gange at komme ud af gælden, og i 2011 drev han og sønnen, Dennis, Blomstertorvet i Thisted. En stor, veldrevet forretning med 20 ansatte. Dennis Jacobsen havde købt halvdelen af forretningen, og alt var lagt an til et glidende generationsskifte. 

- Det er jo bedst at lave sådan noget, mens jeg stadig lever og kan holde øje med, at han ikke laver nogen af de fejl, jeg selv har lavet, forklarer Jørgen Jacobsen.

Men det glidende generationsskifte stoppede brat. For pludselig stod Jørgen Jacobsen med en kro, og Dennis Jacobsen med ansvaret for en butik. 

- Jeg tænkte, han var blevet tosset, selv om det ikke er pænt at sige om sin egen far. Vi havde en god butik, vi kunne videreudvikle på - og så køber han så en kro, der var lukket, fortæller Dennis Jacobsen, der stadig kan ryste lidt på hovedet af faderens køb.

Talte ikke sammen i 14 dage

Jørgens hustru, Grete Jacobsen, var bestemt heller ikke tilfreds med ægtemandens nyerhvervelse. Hun arbejder også i Blomsterforretningen, og det var her, hun hørte, at Blomster Jørgen var blevet kroejer.

- Jeg vil ikke sige, jeg var gal. Jeg var skuffet. Efter alt det, vi havde været igennem sammen, så troede jeg, det var noget, man snakkede om, fortæller Grete Jacobsen. 

Jørgen Jacobsen husker udmærket, at Grete ikke talte til ham i 14 dage, og parrets sønner var en overgang nervøse for, om de skulle være skilsmissebørn, men sådan blev det ikke. 

- I dag kan jeg jo se, hvor glad Jørgen er, og det er da bedre at have en glad mand end en mand, der er sur over, at han ikke fik lov til at få en kro. Så nu ærgrer jeg mig ikke over de timer, vi ikke er sammen, men glæder mig over de timer, hvor vi er sammen, fortæller Grete Jacobsen.

Travl kromand

I starten var det Jørgen Jacobsens plan udelukkende at leje kroen ud til selskaber, hvor folk så selv måtte finde en kok eller kogekone, men sådan gik det ikke. I dag har kroen åbent fire dage om ugen, og der er booket selskaber flere år frem. Jørgen er selv i fuld sving på Kroen. Om dagen sælger han fester og laver andet forefaldende kroarbejde, og om aftenen serverer han.

- Jeg er jo hverken kok eller tjener. Jeg ser på det som en forretning. Og det koncept, vi har her, gør, at det kan løbe rundt, forklarer kromanden der stadig selv bor i byen og har det rigtig godt med, at der igen er krodrift i Vesløs.

Mød den ihærdige kromand og hans familie mandag på TV MIDTVEST kl. 19.30.

9:21