Fotovognen i rekordlille by: Så lang tid tager det at køre igennem Djeld

Det var ikke uden nervøsitet, at Anders og Vibeke kastede sig over byen med omkring 50 indbyggere.

0:50
Hvor lang tid tager det at køre igennem Djeld? Se med her.

Hele idéen med TV MIDTVESTs program Fotovognen er, at Anders Toft Bro og Vibeke Nipper tager ud og besøger nogle af landsdelens mindste byer, men denne gang har de besøgt den mindste, de nogensinde har været i.

- Kravet er, at byen skal have et hvidt byskilt, og det har Djeld. Men det var lidt angstprovokerende at tage ud til så lille en by. Vi vidste jo ikke, om der ville være nogen hjemme, fortæller Vibeke Nipper.

Når de to værter tager ud, så er det helt uden at have lavet aftaler på forhånd. Og inden de tog afsted vidste de ikke engang, hvor mange mennesker, der bor i byen.

- Vi havde forsøgt at søge på den på nettet, men vi kunne ikke finde noget. Slet ikke, forklarer Anders Toft Bro.

Derfor var det også oplagt at teste, hvor lang tid det overhovedet tager at køre igennem den lille by, der ligger omkring ni kilometer fra Vinderup. Det tager i alt 41 sekunder, som du kan se øverst her i artiklen.

Masser af fjerkræ

Værterne og deres fotograf og klipper Line er i skrivende stund i fuld gang med at klippe 28 minutter om Djeld, selvom der kun er omkring 50 indbyggere.

- Vi har nok talt med 80 procent af byens indbyggere, der var meget søde og imødekommende, fortæller Vibeke Nipper.

De gjorde sig dog en observation.

- Der er rigtig mange med fjerkræ. Der var duer, høns, undulater og kanariefugle, siger Anders Toft Bro med et glimt i øjet.

Du kan se hele programmet i aften på TV MIDTVEST Mokka klokken 19:55. Senere kan det ses her på hjemmesiden.