Fotomuseum kan få nyt hjem på Fyn

Herning Kommune vil ikke længere yde tilskud til Danmarks Fotomuseum, og derfor er museet nu på jagt efter nye lokaler.

Danmarks Fotomuseum i Herning er på udkig efter et nyt hjem, efter Herning Kommune har valgt at trække tilskuddet til museet tilbage. Derfor forsøger Bjarne Meldgård, der museets eneste ansatte, at finde et hjem til diverse samlinger og udstillinger ifølge Fyns Amts Avis.

Som et potentielt nyt hjem for Fotomuseet nævnes Valdemars Slot på Tåsinge som en mulighed. Ifølge Fyns Amts Avis er slottet nemlig interesseret i at få en ny beboer. Det kræver dog, at Svendborg Kommune yder et tilskud, hvis Danmarks Fotomuseum skal blive den nye beboer.  Kommunen er da heller ikke afvisende over for ideen.

- Jeg har jo ikke lige penge, der er skrevet fotomuseum på, men når nu vi har fået en henvendelse, vil jeg gerne sætte mig ind i, hvad det her museum kan levere, og hvad vi kan få ud af det. Det skal jo skabe en merværdi for egnen, hvis vi skal ind i det, siger Henrik Nielsen, formand for Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget i Svendborg Kommune, til Fyens Amts Avis.

Museet, der hvert år har omkring 4000 besøgende, vil lukke d. 30. oktober 2016, hvis man ikke inden da har fundet et nyt hjem.