Fotofestival i Viborg bliver større end nogensinde

Fotodage Viborg 2017 varer i år en uge længere end tidligere og har et større program. Blandt andet kan man se Årets Pressefoto

Et af de mange fotos, man kan opleve, når Fotodage Viborg 17 åbner 5. maj. Billedet er taget af Michael Kaysar
Et af de mange fotos, man kan opleve, når Fotodage Viborg 17 åbner 5. maj. Billedet er taget af Michael Kaysar

Når Fotodage Viborg 2017 åbner udstillingerne 5. maj, er det med et endnu større program, end tidligere.

Det er femte gang, festivalen holdes i Viborg Kommune og udover flere og nye fotooplevelser, varer den også en uge længere, end den plejer.

I samarbejde med Viborg Museum udstiller feativalen i den tidligere Vestre Landsret. Der er verdenskendte billeder af rockens legender, taget af afdøde fotograf Bent Rej. Fotografier af fotografernes fotograf Poul Ib Henriksen. Udstillingn Bomullsbarna af fotograf Hanne Ness, om at overleve tragedien på Utøya. Og lysmalede fotografier af den lokale Ragne Sigmond.

Som noget nyt er der en fotorute med udstillinger gennem Viborgs centrum med ophold hos domkirken, Café Kunst, Hjultorvet og Galleri NB.

Hovedbiblioteket omdannes endnu en gang til House of Photography., hvor man kan se Årets Pressefoto, Sony World Photography Awards og den verdenskendte fotograf York Hovests "100 dage i Amazonas".

På Rådhuset hænger portrætter af tilflyttere, lavet af elever fra Medieskolerne.

Og på bibliotekerne i Bjerringbro, Stoholm og Karup er der også udstillinger.

Der er i alt 40 udstillinger i løbet af festivalen og 20 slags aktiviteter. For eksempel streetfoto-workshop og lysmaleri for børn.

Fotodage Viborg 2017 varer fra 5.-28. maj.

Programmet kan ses her: