Brand i Viborg: Forventes tidligst slukket lørdag morgen

Fredag aften brød en bygning i Viborg i brand. Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at branden tidligst forventes slukket omkring klokken fire lørdag morgen.

1:38
Politiet forventer, at slukningsarbejdet varer endnu et par timer.
Foto: Charlotte Hansen, TV MIDTVEST

Fredag aften brød en kraftig brand ud i en erhvervsbygning i Viborg. Politiet modtag anmeldelsen omkring klokken 21. Siden da har slukningsarbejdet stået på, og indsatsleder hos Midt- og Vestjyllands Politi, Viggo Moustgaard Rækby, oplyser fredag omkring midnat, at branden først forventes slukket tidligt lørdag morgen. 

- Da patrujlen og brandvæsnet når frem herude, er der kraftig ild og kraftig røgfane indover et boligområde. Ilden blusser op og ned - indimellem er der fem meter høje flammer op over bygningen, lydet det fra Viggo Moustgaard Rækby. 

- Der var meldinger om, at der var forskellige farlige ting derinde - der var noget gas, benzin og melding om noget epoksi. Så det kunne godt udvikle nogle røggasser og dampe, som ikke er så hensigtsmæssige. Det er i den alvorlige ende, så snart vi snakker om sådan nogle ting. Vi havde nogle udfordringer med gassen, men det fik vi ret hurtigt lukket for.

3:00
Her kan du høre indsatsleder ved Midt- og Vestjyllans Politi, Viggo Moustgaard Rækby, fortælle om branden.

Udfordringer med slukningsarbejdet 

Omkring midnat fredag oplyser indsatslederen til TV MIDTVEST, at Brand & Redning har problemer med at komme den voldsomme brand til livs. 

- De har udfordringer med, at de ikke kan komme ind alle steder, hvor der er ild, fordi der er nedstyrtningsfare. De afventer lige nu en kran, der skal tage de her spær ned, før de kan komme ind og slukke endeligt. 

Sirenevarsling gælder kun Viborg 

Flere steder i landsdelen lød der sirenevarsling i forbindelse med branden fredag aften. Varslingen gjaldt dog kun Viborg, men grundet en teknisk fejl, lød den blandt andet også i Holstebro og Silkeborg.

- Vi udsendte varslet i Viborg, fordi vi vurderede, i samråd med indsatslederen fra Brand & Redning, at røgen potentiel kunne være giftig og farlig. Det er svært at svare på, hvor giftig røgen er. Som udgangspunkt er al røg giftigt, men det er klart, med de ting der har været ild i herinde, så er det alt andet end sundt, siger Viggo Moustgaard Rækby. 

Folk skal fortsat blive inden døre 

Lørdag nat beder politiet fortsat folk i området holde sig inden døre. Til TV MIDTVEST fortæller indsatslederen, at politiet opdaterer på tv, internet og Twitter.

Ifølge Midt- og Vestjyllands Politi er ingen kommet alvorligt til skade i forbindelse med branden. Dog skulle fire personer angiveligt være kørt til tjek på hospitalet, hvoraf den ene skulle være ejeren af bygningen. 

Hvad årsagen til den voldsomme brand er, vides endnu ikke. Øverst i artiklen kan du se en video fra branden.