Forvaringsdom for sex med mindreårige

En 39-årig mand er kendt skyldig i en sag med overgreb på mindreårige piger i Vestjylland. I dag blev han idømt forvaring på ubestemt tid. Han ankede dog dommen øjeblikkeligt.

Retten,_Holstebro,_retssal2.jpg
Foto: Arkivfoto TV MIDTVEST

I dag blev der afsagt dom i sagen mod den 39-årig Christian Ejersted Christensen fra Hjørring, der er kendt skyldig en lang række sexforbrydelser mod mindreårige. Han blev idømt en forvaringsdom, der betyder, at han skal spærres inde på ubestemt tid. Han skal desuden betale sine ofre en erstatning på 50.000 kroner.

Der var både besiddelse af børneporno, forsøg på tvang, samleje med mindreårig pige, blufærdighedskrænkelse og anden kønslig omgang end samleje med en mindreårig på listen over sager mod den 39-årige mand.

Flere sager bag sig

Og netop sagens alvor og karakter fik nævningetinget ved Retten i Holstebro til i dag at idømme Christian Ejersted Christensen den hårdeste straf i dansk lovgivning: En forvaringsdom.

- Jeg er meget tilfreds. Det var lige netop den dom, vi gik efter, lød det efter domsafsigelsen fra anklager Claus Benner.

Nævningene lagde i deres dom vægt på, at det langt fra er første gang, den 39-årige begår denne type alvorlige forbrydelser.

Til fare for offentligheden

I alt er den 39-årige over en 20-årig periode syv gange tidligere straffet for seksualforbrydelser af samme karakter primært begået mod børn i alderen 11-14 år. Han har tre gange været i psykologisk sexologisk behandling, og en retspsykiatrisk erklæring vurderer, at behandlingsmulighederne er udtømte.

Retslægerådet har i en udtalelse lavet en samlet vurdering af den 39-åriges tidligere og aktuelle kriminalitet. Og her lyder det, at manden er så farlig for sine omgivelser, fordi der er en overhængende fare for, at han vil fortsætte med at begå overgreb mod børn, at forvaring er eneste løsning. I deres udtalelse lyder det blandt andet, at den 39-årige er "svært afvigende med psykopatiske træk."

Sammen med fængsel på livstid er forvaring den eneste sanktion i dansk strafferet uden tidsbegrænsning.

Vil frifindes

39-årige Christian Ejersted Christensen har nægtet sig skyldig under hele sagen og ankede via sin forsvarsadvokat dommen til frifindelse eller en mildere straf.

- Det er alvorlige ting, han er kendt skyldig i. Men det skal også være meget alvorligt for at idømme én en forvaringsdom. Så vi vil have sagen prøvet igen, lyder det fra den 39-åriges forsvarsadvokat, Bjarne Bødtker.