Fortvivlet mor: Skive fjerner vores levegrundlag

Skive Kommune har fratrukket en mor 30 timers tabt arbejdsfortjeneste efter hendes handicappede barn har nået skolealderen.

handicap.1.jpg

Der er matematik på skemaet, når Ellen-Margrete får undervisning af sin mor og far. Humøret fejler ikke noget, men sproget er ikke godt, og toiletbesøg er også svært.

- Hun er jo syv et halvt år. Og hun har en udvikling, der cirka svarer til et sted mellem to og tre år, fortæller Majbrit Kristiansen, der er mor til Ellen-Margrete.

Indtil nu har Majbrit Kristiansen selv trænet med Ellen-Margrethe hjemme i Skive og fået kompensation af kommunen i form af tabt arbejdsfortjeneste. Men da pigen nåede skolealderen afgjorde kommunen, at hun nu skulle undervises i 30 timer. De 30 timer blev trukket fra Majbrit Kristiansens udbetaling.

- Det betød helt vildt meget. Fra at jeg tidligere fik 37 timers tabt arbejdsfortjeneste, får jeg nu kun 7 timer. Og det har sådan set fjernet vores levegrundlag i familien, siger Majbrit Kristiansen.

Hjemmeundervisning hører under loven om friskoler. Her står blandt andet, at underviserne "... selv vælger form og omfang" for undervisningen. Foreningen Hjernebarnet mener ikke at kommunen kan fastsætte et timetal for undervisningen.

- Jeg mener, at det er lovbrud i forhold til både grundloven og friskoleloven, siger Erica Krummelinde Pedersen, næstformand for Foreningen Hjernebarnet.

I blandt andre Hjørring og Jammerbugt kommune fortsætter man med at give fuld kompensation. Men ikke i Skive.

Kommune: klag, hvis i er utilfredse

To gange har familien klaget til ankestyrelsen, men fået afslag. Derfor vil Skive Kommune ikke gøre mere i sagen.

- Kommunen forholder sig til ankestyrelsens afgørelse, hvis man er utilfreds kan man klage, siger Familiechef i Skive Kommune, Svend Frøslev.

Majbrit Kristiansen håber for datterens skyld at politikerne hører hendes opråb.

- Det vigtigste er jo Ellen-Margrethe. Og det vigtigste er at hun kommer til at kunne klare sig selv. Også når vi engang ikke er der mere.  Det er kun af kærlighed til vores barn, siger Majbrit Kristiansen.

Ellen Margrethe er eneste pige i en søskendeflok på fire.

I øjeblikket er Folketingets socialudvalg ved at se på en revision af lovgivningen på området.

2:10
En mor fra Skive har mistet 30 timers tabt arbejdsfortjeneste i ugen - blot fordi barnet nåede skolealderen.