Forsvarsaftale: Politikere bekræfter nye arbejdspladser

Flere medlemmer af forsvarsudvalget bekræfter, at der er arbejdspladser på vej til Forsvaret i Midt- og Vestjylland. Aftalen forventes præsenteret i begyndelsen af næste uge.

JDR
Foto: Morten Stricker / Scanpix

Ifølge DR er der omkring 700 nye arbejdspladser på vej til Forsvaret i hele landet. Omkring 200 af dem kommer til Midt- og Vestjylland. Ingen politikere vil uddybe tallene, men flere bekræfter overfor TV MIDTVEST, at aftaleteksten vil tilgodese Midt- og Vestjylland med flere nye arbejdspladser.

- Når man ser på de tal, der er lækket, så vil jeg selvfølgelig som politiker her fra landsdelen glæde mig over, at vores del af landet tilføres mange nye stillinger til forsvaret, siger medlem af forsvarsudvalget Kristian Pihl Lorentzen (V).

Også Annette Lind, der er medlem af forsvarsudvalget for Socialdemokratiet, indikerer, at aftalen vil smitte positivt af på Midt- og Vestjylland. 

- Der ikke nogen af afdelingerne, som får frataget arbejdspladser, og jeg håber selvfølgelig også, at vi kan få styrket vores forsvar i Midt- og Vestjylland, og det er jeg også ret sikker på, at vi gør, siger hun.

Ingen af dem vil uddybe, præcis hvor mange arbejdspladser det drejer sig om, eller hvor de placeres mellem forsvarets tre afdelinger i Midt- og Vestjylland i Holstebro, Karup og Skive. De henviser begge til den kommende præsentation af aftalen. 

- Jeg synes, det er ærgerligt, at nogle har lækket sådan en aftale, for der er en tradition for, at sådan en aftale præsenteres samlet af ministeren og ordførerne, og forsvarsaftalen er jo lige på trapperne, siger Kristian Pihl Lorentzen (V).

- Når man forhandler, er der jo ikke en aftale, før de sidste detaljer er i hus, så vi forhandler stadigvæk, men det går fremad, siger Annette Lind (S).

Holstebro nævnt som nyt hovedkvarter

Holstebro blev i forbindelse med udspillet til en forsvarsaftale i oktober sidste år nævnt som nyt hovedkvarter for en ny brigade på omkring 4000 soldater, der skal kunne rykke ud til længere operationer uden for de danske grænser.

Begge medlemmer af forsvarsudvalget forventer, at de sidste knaster i aftalen er afklaret snarest, og at aftalen vil blive præsenteret i begyndelsen af næste uge. 

- Jeg har en klar forventning om, at i næste uge bliver der præsenteret en særdeles god og virkelig robust forsvarsaftale, som betyder en markant styrkelse af forsvaret som helhed, men som også betyder, at vi her i landsdelen får nogle flere arbejdspladser, siger Kristian Pihl Lorentzen (V).