Forsvarer i voldtægtssag: - Der mangler en smoking gun

Forsvarerne for fire unge mænd fra Herning, der er tiltalt i en voldtægtssag mod en 19-årig kvinde, mener ikke, at der er bevis for, at de de tiltalte skal dømmes.

I dag var det sidste mulighed for forsvarerne og anklageren til at komme med beviser, inden der falder dom den 14. september.
I dag var det sidste mulighed for forsvarerne og anklageren til at komme med beviser, inden der falder dom den 14. september.
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Fredag var sidste retsdag i en voldtægtssag mod fire unge mænd i Herning, inden dommen falder. Mændene er blandt andet tiltalt for at bedøve og voldtage en 19-årig kvinde. 

De fire tiltalte har hver en forsvarer, og de slår enstemmigt fast på den sidste retsdag, at der ikke er fundet en såkaldt smoking gun (red. entydigt bevis). 

- Der skal en smoking gun til, og den er der jo ikke i den her sag. Der er ikke fundet noget i blodet hos pigen, siger Troels Lind Pedersen, der er forsvarer for en af de unge mænd.

Anklager fra Midt- og Vestjyllands Politi Iben Ernst Bøttker er dog ikke i tvivl om, at den 19-årige pige har haft noget i blodet.

- Der er ingen tvivl om, at hun er blevet drugged. Men det er er heller ingen tvivl om, at vi ikke ved, hvad hun er blevet dopet med, siger hun.

I en strafferetssag er der strenge krav, hvis en tiltalt skal dømmes, påpeger Bettina Mortensen, der er anklager for en af de andre unge mænd i sagen.

- For at dømme i en straffesag, skal man jo være helt sikker. Ikke bare 80 procent eksempelvis, siger hun.

Anklager: Det handler om troværdighed

Iben Ernst Bøttker mener dog, at de forhold, som de unge mænd er tiltalt for, kan bevises.

- Troværdigheden er meget større hos den forurettede. For når de tiltalte sidder i retten, så er de ikke strafferetsligt forpligtet til at tale sandt. Og hvad er sandsynligheden for, at hun har ville være med til det her med tre mænd, hun ikke kender?, spørger hun.

Da der er tale om en nævningesag, starter strafferammen ved fire års fængsel. Udover fængselsstraf går anklageren også efter, at tre af de tiltalte mænd skal udvises.

Der falder dom i sagen den 14. september.