Forsvarer har modtaget dødstrusler i ulvesag

Sagen om en drabet på en ulv har sat følelser i gang. Flere parter har modtaget dødstrusler.

Der var tale om en ung tæve, der var født i Danmark. Foto: TV2

”Du burde efter din udtalelse i tv henrettes på lige fod med din mentalt evnesvage 66-årige lokale skod klient”

Sådan lyder noget af indholdet i en besked, som forsvarer Jan Schneider har modtaget.

Læs også Video viste ulvedrab – nu er 66-årig mand tiltalt for at skyde ulven

Han befinder sig i dag i retten, hvor han er forsvarer for en 66-årig mand, der er sigtet for at have skudt og dræbt en ulv på en mark 13 kilometer øst for Ulfborg. Og han fortæller til DR, at både den 66-årige tiltalte og forsvareren selv har modtaget trusler som den, du kan se her i starten af artiklen.

- Det er uhensigtsmæssigt, at folk ikke kan respektere, at der skal køre en retssag, uden at parterne skal udsættes for trusler og andre ubehageligheder, siger Jan Schneider, der er forsvarsadvokat for den 66-årige, til DR.

Han fortæller, at han vurderer, at trusler af den kaliber kan give en ubetinget fængselstraf på 30 til 60 dage. Han har dog på nuværende tidspunkt ikke besluttet, om han vil forfølge sagen.

- Vi har ikke haft noget ønske om, at sagen skulle eskalere mere end højst nødvendigt. Derfor har vi i første omgang noteret os de henvendelser, der er kommet, og sikret os beviset i forhold til det, fortæller Jan Schneider, til DR.

Læs her et eksempel på en trussel, som Jan Schneider har modtaget.

Ulv dræbt af skud

Selve sagen startede i april, da en ulv blev dræbt af skudt affyret fra en bil ved Ulfborg.

Her blev en 66-årig mand hurtigt sigtet for brud på jagtloven og brud på artsfredningsbekendtgørelsen. Han nægter sig skyldig.

- Jeg kan oplyse, at min klient under hovedforhandlingen vil vedstå at have affyret det skud, sagen handler om. Det ændrer ikke ved, at han nægter sig skyldig i den rejste tiltale, har Jan Schneider tidligere forklaret.

I dag fredag behandles sagen ved Retten i Herning, og det er første gang, at en dansk domstol skal forholde sig til drab på en fredet ulv.

00:23

Her kan du se den opsigtsvækkende video af ulvedrabet. Vi advarer om stærke billeder. 

Luk video