Første spadestik til Søndervig Feriepark

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, tog torsdag første spadestik til et milliardprojekt i Søndervig.

Med et spadestik afgav Lars Løkke Rasmussen torsdag et regulært valgløfte i Søndervig. Der mangler stadig den sidste tilladelse for at byen kan få sin milliarddyre feriepark. Men Lars Løkke garanterer at projektet bliver til noget , hvis han bliver statsminister.

- I det danmark jeg går ind for, skulle folk her i Ringkøbing selv beslutte, om det her projekt skulle blive til noget. Det skal afhænge af en embedsmand i København, og det er derfor, jeg kan sige, at selvfølgelig vil det her blive til noget, hvis vi kommer i regering, siger Lars Løkke Rasmussen til TV MIDTVEST.

Ferieparken i Søndervig er et af 38 projejekter, der har søgt om at bygge tættere på kysten end tilladt. Et bredt forlig med blandt andet regeringen og Venstre er enige om, at 10 får lov. En af dem bliver Ferieparken i Søndervig, hvis blå blok skal bestemme. Men regerinen undrer de sig over fremgangsmåden.

- Jeg synes, det er lidt utroligt, at Lars Løkke allerede opfører sig, som om han var valgt som ny statsminister. Det er jo ikke en garanti, han kan give. Jeg er også begejstret for projektet i Søndervig, men vi er nødt til at behandle alle lige. Projekterne skal udvælges ud fra de kvaliteter, de har, siger Mogens Jensen (S), Handels- og udviklingsminister og opstillet i Herning Nord.

Projektet i Søndervig til en milliard kroner skal indeholde Nordeuropas største badeland og 500 sommerhuse. Først på året søgte Ringkøbing-Skjern Kommune Naturstyrelsen om at få lov til at lave Søndervig Feriepark.

Se indslaget om første gravstik her:

Lars Løkke tog i dag de helt store maskiner i brug i sin valgkamp og lovede en ny feriepark i Søndervig