Første rekreationshjem åbnet i Holstebro

Soldater hjemvendt fra krig med ar på krop og sjæl kan fremover få en hjælpende hånd til at vende tilbage til et almindeligt civilt liv. Det kan de i Danmarks første rekreationshjem, der har hjemme i Holstebro.

070912_Indvielse_0.jpg

Værtsparret bag det nye rekreationshjem i Holstebro har haft travlt til det sidste med at gøre de fire nye et-værelses lejligheder klar, inden soldaterne kan rykke ind. Soldaterne kan få en lejlighed, hvis de kommer hjem fra en krig, der har sat sine spor. De soldater, der flytter ind, får mulighed for ekstra støtte til praktiske ting, som eksempelvis at få betalt regninger eller vasket tøj, når de kommer hjem fra en krig, der har sat sine spor.

 - Det bliver et tilbud om at få en hverdag til at hænge sammen, og det er et tilbud til at komme videre med livet, fortæller Troels Moesgaard, der er leder af KFUM Soldaterrekreation og hjem i Holstebro.

Værtspar tilfredse

De seneste 2½ år har Troels og Nathalie Moesgaard stået i spidsen for soldaterhjemmet i Holstebro. Foreløbig er en beboer flyttet ind, men i løbet af de kommende uger flytter yderligere tre soldater ind, så der bliver fyldt op. Meningen er, at de kan bo der i en periode på mellem 3 uger og et år.

- Det er mig, der har stået for indkøb af møbler og for at gøre rummene, som jeg synes de skal være, så jeg synes, da det er blevet helt kanon, siger Nathalie Moesgaard.

Ved Aalborg Kaserne er der lige nu gang i opførelsen af otte lignende lejligheder, ligesom det er planen, at også skal bygges otte lejligheder ved Høvelte Kaserne på Sjælland.