Første bunker hugget i stykker

Mandag begyndte arbejdet med at fjerne de 120 farlige bunkere langs Vestkysten.

Seks måneders arbejde med at rydde strandene ved Vestkysten for bunkere blev sat i gang af miljøminister Pia Olsen Dyhr og borgmester i Lemvig Erik Flyvholm, der var med til at hugge den første bunker i stykker.

- Det er helt klart til scene for nogle af de badegæster, der har besøgt vores område, og også for os der bor her. Når havet først kommer i gang og får hul på bunkerne, kommer de til at lægge som sådan nogle spydspidser, og det har gjort skade på nogle af vores gæster, så det bliver godt at få dem væk, siger Erik Flyvholm.

Badegæster glæder sig

Omkring 70 mennesker var mødt op ved stranden i Harboøre, og de så til med stor glæde, da den første bunker i Harboøre blev ødelagt.

- Vi synes, det er noget af det bedste, der er sket længe, at man fjerner de der, jeg vil næsten kalde dem dødsfælder, som der er her på stranden, siger Lise Jørgensen, som var en af de mange, der var kommet for at se bunkerne blive destrueret. 

Arbejdspause i to uger

Selvom arbejdet begyndte mandag, fortsætter det først om to uger, når højsæsonen for badegæster er ovre. 120 af de 600 bunkere langs Vestkysten skal fjernes. Størstedelen af dem skal rives ned og de resterende skal sprænges væk.