Forstander: Vi tager vores forholdsregler

Højskolen i Silkeborg har fået stor kritik for at tage ud på områder uden kontakt til omverdenen. Derfor vil de nu overveje en satellittelefon igen.

Silkeborg Højskole

En 20-årig højskoleelev døde i fredags, efter hun styrtede omkring fem meter ned ad en skrænt på en tur i Wells Gray i den vestlige del i Canada. Turen var arrangeret af højskolen i Silkeborg. Retsmedicinere har efterfølgende fastslået, at kvinde døde på stedet som følge af det slag hendes hoved fik, da hun ramte jorden.

Deltagerne på turen kunne ikke slå alarm med det samme, og det er blevet voldsomt kritiseret af en forælder, der havde sin søn med på turen til. Men højskolen vil fortsætte med at sende elever afsted til øde destinationer.

- Vi har tidligere har satellittelefoner med, men vi har også erfaringer med, at de ikke dækker ordenligt, så derfor har vi ikke haft dem med i år. Vi vil helt klart overveje at have en satellittelefon med i situationer, hvor det giver mening, og det må man vurdere ud fra den enkelte rejse. Vi stopper ikke nødvendigvis med at ud til de steder, hvor der ikke er dækning. Vi tager de steder hen, hvor der er en oplevelse, og hvor det er forsvarligt at tage hen, siger højskolens forstander, Jacob Zakarias Eyermann og fortsætter:

- Vi tager alle de forholdsregler, vi kan. Vi vil stadig sende folk ud, hvor der er fantastiske oplevelser. Og nogen gange er der ikke dækning, og det er en risiko, vi løber ind imellem. Det er altid op til de enkelte lærere at vurdere, hvornår der er tale om en risiko. Det kan vi ikke lave procedurer for i alle tilfælde.

Eleverne er fortsat i Canada, men de er i gode hænder.

- Et team af professionelle folk er lige nu omkring i eleverne i Canada, og de skal være med til at vurdere, om de bør fortsætte turen eller ej, siger Jacob Zakarias Eyermann.

De fleste af eleverne har ifølge skolen ønsket at fortsætte turen.