Først udvist for voldtægt, nu frifundet

En 18-årig mand blev mandag frifundet for voldtægt i Vestre Landsret, efter at manden i første omgang blev udvist af Danmark i byretten i Holstebro.

Voldtaegt_Holstebro2.1.jpg

Den 18-årige mand, der er i februar blev dømt for voldtægt til to et havlt års fængsel og udvisning af Danmark, er mandag blevet frifundet ved Vestre Landsret.

Nu vil han søge om erstatning for uberettiget fængsel. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Forløbet

Den 2. januar 2015 bliver en 18-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt, efter en 24-årig kvinde skulle være blevet voldtaget ved Enghaven i Holstebro nytårsnat. Den unge mand opsøger selv kontakten til politiet.

Ved grundlovsforhøret samme dag erkender den 18-årige at have haft sex med den 24-årige, men han nægter, at have tvunget hende til sex.

Politiet varetægtsfængsler den 18-årige,.

Den 17. februar 2015 bliver den 18-årige tiltalt for voldtægt.

Den 26. februar 2015 bliver den 18-årige af tyrkisk oprindelse dømt skyldig til at afsone to et halvt års fængsel for derefter at blive udvist af Danmark for bestandigt. Dengang sagde en tilfreds anklager:

- Retten lagde kvindens forklaring til grund for dommen i dag, fortalte senioranklager ved Midt - og Vestjyllands Politi, sagde Claus Barnewitz Benner, senioranklager ved Midt- og Vestjyllands Politi til TV MIDTVEST den 26. februar.

Den 8. juni bliver den 18-årige frifundet i landsretten, da de seks dommerstemmer bliver fordelt ligeligt.

Tre dommere fandt ham skyldig, mens tre dommere ville frifinde ham. I den situation kommer tvivlen den tiltalte til gode, og sagen frafalder.

Derfor skal manden hverken i fængsel eller udvises af Danmark.

- Vi har hele tiden troet på det resultat, siger mandens forsvarer, Bjarne Vium, til avisen.