Forsøgte at stoppe blomstertyv: Blev trukket 10 meter af bil

Købmanden i Rema 1000 på Holstebrovej i Herning blev i går trukket 10 meter med af en bil, som en butikstyv forsøgte at flygte i.

Uffe Asbjørn Jensen ville ikke lade tyven slippe væk med blomsten til 99 kroner.
Uffe Asbjørn Jensen ville ikke lade tyven slippe væk med blomsten til 99 kroner.
Foto: Anders Toft Bro, TV MIDTVEST

Købmanden Uffe Asbjørn Jensen  Rema 1000 på Holstebrovej i Herning fik kl.18:55 i går overfladiske skrammer, da han forsøgte at stoppe en tyv, der havde stjålet en blomst til en værdi af 99 kr. i butikken.

- Han ser butikstyven og løber efter ham ud til bilen og griber fat i døren på bilen, som bakker for at komme væk, fortæller sekretariatsleder Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning. 

- Han bakker, og jeg hænger med en arm i døren og en arm på taget, mens jeg forsøger at råbe til politiet samtidig. Derefter kører han fremad og ud på Holstebrovej, og så er jeg klar over, at jeg skal af bilen, så jeg springer af, forklarer købmand Uffe Asbjørn Jensen til AOH.dk.

På trods af den lange tur på siden af bilen kom Remakøbmanden ikke alvorligt til skade.

- Jeg var ræd for at komme ind under bilen. Jeg var ikke forberedt på, at han ville køre, siger købmanden.

Det lykkedes også at få nummeret på bilen. Det slog politiet op, og bilen viste sig at tilhøre faren til en 34-årig mand, der var tidligere kendt af politiet. 

- Vi kørte ud i området, hvor den 34-årige bor og anholder ham kl.19:10. Han erkender med det samme, at det var ham der gjorde det, og han er brødebetynget, siger sekretariatslederen. 

Den 34-årige bliver sigtet for tyveri, adfærd til fare for liv og førlighed, kørsel uden førerret og kørsel under narkopåvirkning.

Desuden kan den 34-årige mands 68-årige far også se frem til en sigtelse for at overlade sin bil til sønnen, velvidende at han ikke havde kørekort oplyser sekretariatslederen.

Selvom det potentiel var en farlig situation vil Uffe Asbjørn Jensen ikke holde sig tilbage en anden gang. 

- Jeg gør det samme næste gang. Jeg har tidligere fået en på hovedet, men de skal ikke have lov til det, siger købmanden fra Rema 1000 på Holstebrovej til AOH.dk.

Den 34-årige mand er nu løsladt, men sigtelserne opretholdes.