Forskning flytter fra Foulum

Aarhus Universitet vil samle sin fødevareforskning i Skejby og forventer at flytte forskningen fra Foulum

Ind til nu har Aarhus Universitets fødevareforskning foregået i Foulum ved Viborg og i Årslev på Fyn. Nu vil universitetet samle al fødevareforskning i Agro Food Park i Skejby ved Aarhus. Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

- Det betyder for vores egn en dræning af stillinger, en nedgradering af forskningscenter Foulum, en decimering af aktiviteterne på højt niveau og flere store skridt i retning af, at Foulum bliver en forsøgsstation i stedet for som nu et velrenommeret og anset forskningsmiljø, som tiltrækker forskere fra hele verden, skriver Viborgs socialdemokratiske folketingsmedlem Karin Gaardsted i en pressemeddelelse.

Øget samarbejde

I følge planerne skal Aarhus Universitet samle sine fødevareaktiviteter i Skejby i 2018. I Agro Food Park er der i dag allerede en lang række fødevarevirksomheder og det er også her Videnscenter for Landbrug er placeret.

- Produktion af fødevarer spiller en stor rolle for Danmark og udviklingen inden for sektoren er stærkt knyttet til forskningen på området. Derfor er det særdeles vigtigt, at vi udnytter synenergierne mellem virksomheder og forskningsmiljøer. Jeg ser meget store muligheder for øget samarbejde med såvel store som mindre virksomheder, siger dekan Niels Chr. Nielsen, Aarhus Universitet.

Læs pressemeddelelsen fra Aarhus Universitet her:

Flytningen af fødevaredelen betyder, at 35 forskere og en håndfuld studerene skal flyttes til Århus. Tilbage er stadig Institut for Agrobiologi og Institut for Husdyrvidenskab.

- Jeg er målløs over, at universitets ledelse nu fjerner så mange vitale dele fra Foulum stik imod de løfter, ledelsen blandt andet gav til folketingsmedlemmer og Viborg Kommune ved sidste møde, vi havde med dem, siger Karin Gaardsted.

Efter planen skal det nye Institut for fødevarer have plads til i alt 110 medarbejdere. Universitetets bestyrelse mangler at godkende projektet endeligt.