Forskere: En god bøf er godt for helbreddet

Ny forskning fra Aarhus Universitet i Foulum har fastslået, at en god bøf er gavnlig for blodtrykket.

Oksekød er eller ofte udskældt for at gøre skade på både mijø og helbred, men det har også sunde egenskaber.

- Jo længere tid kødet har modnet, desto bedre er det for smagen, men også for dit blodtryk, siger Margrethe Therkildsen, der er lektor på Aarhus Universitet.

Forskere har undersøgt, hvad der sker med kødet, efterhånden som det modner. Og her viser det sig, at kødet kommer til at indeholde flere stoffer, der har en gavnlig effekt på blodtrykket. 

- Vi er i hvert fald glade for resultatet og overrraskede over, at vi kan se så, at der er så høj en mængde af de her stoffer, når det modner i lang tid, siger Margrethe Therkildsen.

En god modnet bøf kan ikke erstatte blodtryksmedicin, men på sundhedskontoen, bør den altså ikke kun give dårlig samvittighed. 

Forskningsprojektet bygger alene på laboratorieforsøg og er altså ikke testet på mennesker.