Forsker om surfernes møllemodstand: Lidt hysterisk reaktion

Der er både plads til møller og surfere ved havnen i Hanstholm, siger seniorforsker.

Surfer, Hanstholm
Foto: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST

Surferne har ingen grund til at frygte, at tre nye vindmøller ved havnen i Hanstholm vil ødelægge et af de bedste surfspots i Cold Hawaii, kaldet Middles.

Det siger seniorforsker i DTU, Torben Jul Larsen, til P4 DR Midt & Vest.

Seniorforskeren kalder surfernes kritik for en "lidt hysterisk reaktion", men understreger samtidig, at "det er klart, at man er bekymret".

Torben Juul Larsen er medforfatter til en rapport om, hvordan de tre vindmøller, som er en del af den store udvidelse af Hanstholm Havn, vil påvirke forholdene. Det er ifølge DR Midt & Vest første gang, han udtaler sig om rapporten.

- Ud fra det, vi er kommet frem til, ser det ud til, at der godt kan være plads til både surfere og vindmøller, siger han.

Budskabet fra forskerne beroliger dog ikke de kritiske surfere. En af dem siger til DR, at han ikke ville lægge navn til den fortolkning, som Juul Larsen når frem til.

Surferne frygter, at de tre møller vil skabe så stor turbulens, at det bliver vanskeligt at surfe i området. De har direkte sagt, at politikerne i Thisted Kommune risikerer at ødelægge brandet Cold Hawaii.

Thisteds borgmester Lene Kjelgaard Jensen understregede dog onsdag over for TV MIDTVEST, at havneudvidelsen har stor prioritet.

- Vi er interesserede i, at vi holder fast i surferne, men vi må jo så sige, at vi må lave en prioritering om, hvad det er, vi vil fremme, lød det fra borgmesteren.

2:04
Se et indslag om striden mellem surferne og Thisted Kommune her.