Forskellen mellem mænd og kvinder til debat

På årets uddannelsesdebat i Nr. Nissum er der fokus på kønnenes ulighed i uddannelsessystemet.

1:45
Ulighed mellem kønnene i uddannelsessystemet er temaet til årets uddannelsesdebat i Nørre Nissum.

Nogle erhverv er domineret af mænd, mens kvinder fylder mere i andre brancher.

Køn og uddannelse er i disse dage til diskussion i Nørre Nissum, hvor den årlige uddannelsesdebat lige nu finder sted. Uddannelsesdebatten fungerer som en form for folkemøde, hvor debattører, politikere og andre uddannelsesinteresserede valfarter til Nr. Nissum.

I dag var køn og uddannelse på dagsordenen, og her skulle en flok gymnasieelever komme med deres perspektiv på, hvorfor debatten er vigtig.

- Når vi lige tager perspektivet, der hedder uddannelse, så bliver det jo mere relevant for dem, end hvis vi sagde, at de udelukkende skulle kigge på økonomisk ulighed i verden, siger lærer på Struer Statsgymnasium, Dorte Rask.

Danmark sat i perspektiv

De unge skulle blandt andet diskutere, hvorfor Danmark ligger helt nede som nummer 14 på World Economic Forums liste over kønslig lighed i verden.

- Det hjælper til at sætte nogle ting i perspektiv. Rwanda ligger som nummer fem på listen, og det tænker man ellers normalt ikke på som et meget lige land, siger Christoffer Novrup, der er elev på Struer Statsgymnasium.

Over to dage er der forskellige debatter om, hvordan unge ser på sig selv og muligheden for uddannelse og karriere, og de seneste år har mellem 3.000 og 4.000 mennesker deltaget i uddannelsesdebatten.

Det mest lige land i verden er ifølge listen fra World Economic Forum Island.