Forskanset mand i Thisted er anholdt

Den 44-årige mand, der havde forskanet sig i sin lejlighed, efter han havde brugt tåregas i en opgang er nu anholdt.

44-årig mand anholdt efter han natten til tirsdag udløste tåregas i en opgang på Havrevej i Thisted.
44-årig mand anholdt efter han natten til tirsdag udløste tåregas i en opgang på Havrevej i Thisted.
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Opdateret klokken 17.23: Den 44-årige mand er blevet varetægtsfængslet i fire uger i surrogat. Det vil sige, at han skal være på en lukket psykiatrisk afdeling i stedet for et arresthus.

Den mand, der i nat udløste tåregas i en opgang på Havrevej, Thisted, er netop blevet anholdt, det oplyser Midt- og Vestjyllands politi i en pressemeddelelse.  

Jakob Holler var en af de naboer i opgangen, der blev vækket af tåregassen. 

- Jeg kunne mærke det der gas i øjne, næse og mund. Så skyndte jeg mig ud på altanen for at komme i frisk luft, siger Jakob Holler, der måtte reddes ned fra altanen ved hjælp af en stige. 

Politi har sendt en tryghedsskabende patrulje, som står til rådighed for dialog med borgere i området.

Omkring klokken 8.00 kom den 44-årige mand, der i nat udløste tåregas i en opgang i et lejlighedsbyggeri på Havrevej i Thisted, frivilligt ud af ejendommen. Her kunne politiet anholde ham.

Der blev luftet kraftigt ud i lejlighederne på Havrevej, efter den 44-årige havde fyldt opgangen med tåregas. 
Der blev luftet kraftigt ud i lejlighederne på Havrevej, efter den 44-årige havde fyldt opgangen med tåregas. 
Foto: Ragnhild Aleksandra Dam, TV MIDTVEST

- Anholdelsen forløb helt roligt, og vi har nu taget ham med ind på stationen, hvor vi skal have en snak med ham. Derefter skal vi både kigge nærmere på paragrafferne og sørge for, at manden får den hjælp, han har brug for, siger vicepolitiinspektør Henrik Glintborg.

Politiet havde tirsdag nat og morgen afspærret et område her på Havrevej i Thisted. Det lykkes at tale den 44-årige ud af sin lejlighed i en af blokkene. 

Psykisk uligevægtig

Klokken 2.20 natten til tirsdag udløste den 44-årige mandlig beboer på Havrevej i Thisted tåregas i sin opgang. Tåregassen trak ind i de øvrige lejligheder i opgangen, hvor beboerne derefter oplevede kraftig irritation i øjne, næse og mund.

0:33
Jakob Holler er en af de naboer, der blev vækket af tåregas i nat. Se her et interview med Jakob Holler. 

Tidligere tirsdag morgen beskrev politiet den 44-årige som "psykisk uligevægtig". 

Udover de patruljer, der indgår i politiets indsats på stedet, har Midt- og Vestjyllands Politi sendt en tryghedsskabende patrulje ud til området. Patruljen er iført gule veste og står til rådihed for dialog med borgere i området, skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.