Forpremiere: Verdensholdet klar til Danmark

27 danske gymnaster har turneret verden rundt og vist dansk gymnastik i særklasse. Nu er de klar til at indtage hjemlandet med et top-tunet show.

Ida-Marie Pedersen
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Træning og atter træning - det var for få dage siden dagligdag for DGI Verdensholdet, da det gæstede Gran Canaria. TV MIDTVEST’s nye program, Gymnastik-Magasinet, besøgte DGI Verdensholdet dernede, lige inden holdet efter 6 måneders verdensturné igen kunne sætte kuffterten på dansk jord.

- Det er rigtigt hårdt for hovedet, fordi man har været i gang hele dagen og man skal koncentrere sig både om alt det fysiske, men der er også en masse i hovedet med takter og koordinering, der skal gå op, fortæller gymnast på  verdensholdet, Anthon Haag Khorami. 

Kræsent publikum

Onsdag aften kl. 19:55 viser Gymnastik-Magasinet et længere program om DGI Verdensholdet. Det er historien om et unikt fællesskab, masser af oplevelser på farten og ikke mindst benhård træning i bestræbelserne på for alt i verden ikke at skuffe det kræsne danske publikum, når holdet tager på sin danmarks-turné  i begyndelsen af april. Målsætningen er helt i top.

- Vores mål er at være verdens bedste verdenshold, siger de to instruktører Signe Tofting Schaarup og Nikolaj Refshauge Kristiansen med et smil, og spørger man, om de er bedre end de foregående 10 verdenshold? Så svares der kort og godt:

- Ja!

28:04
En af de mest dyrkede motionsformer i Danmark er gymnastik. I denne serie stiller vi skarpt på rundsving og flik-flak. Flemming Christensen er vært på Gymnastik-Magasinet.”

En ny familie

På vej jorden rundt har de 27 gymnaster og de fem ledere overnattet i 44 byer – på hoteller, i telt og hos private. Holdet har gæstet lande som Tyskland, Tanzania, Australien, Indonesien, Kina, Mexico og USA.

Siden sommerferien 2016 har det 11. verdenshold været sammen i tykt og tyndt.

- Vi holder jul og fødselsdage sammen. Når vi kommer hjem, så ved jeg ikke, hvad jeg skal gøre ved mig selv. Det er en familie, man har fået, fastslår verdensholds-gymnast Maria Kathrine Møgelhøj.

Christian Søndergaad fra Lind får en klipning af holdets frisør, Maria Kathrine Møgelhøj fra Holstebro, som også er gymnast på DGI Verdensholdet.
Christian Søndergaad fra Lind får en klipning af holdets frisør, Maria Kathrine Møgelhøj fra Holstebro, som også er gymnast på DGI Verdensholdet.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Gymnasterne er med til at forme showet

Dette holds show hedder IMANI, som betyder tro på swahili. I tv-udsendelsen får vi indblik i, hvor meget instruktørerne inddrager gymnasterne i at tage ansvar for den endelige udformning af IMANI.

- Vi har ladet gymnasterne få rigtigt meget ejerskab over mange af de indslag, som er i vores show. Simpelthen for at de også føler, at det er et show, de har været med til at udvikle, fortæller instruktør Nikolaj Refshauge Kristiansen og fortsætter:

- Så man kan sige på take-off (red. showets form inden verdens-turnéen), der så man måske rigtigt meget Signes og min forståelse af IMANI, men nu på danmarks-tuneen, så kommer vi til at se hold 11's forståelse af IMANI. 

Og gymnasterne tager godt imod ejerskabsidéen.

- Det der med, at vi allesammen får lov til at hjælpe og have noget at skulle  have sagt, det tror jeg, det skaber et langt federe produkt, selv om vores instruktører er fantastisk dygtige, fastslår gymnast på verdensholdet, Ida-Marie Pedersen.

Som gymnast på DGI Verdensholdet oplever gymnasterne lidt af hvert, og de har bogstaveligt talt levet i en kuffert. I udsendelsen giver Anthon Haag Khorami fra Kibæk en rundvisning i sin kuffert.
Som gymnast på DGI Verdensholdet oplever gymnasterne lidt af hvert, og de har bogstaveligt talt levet i en kuffert. I udsendelsen giver Anthon Haag Khorami fra Kibæk en rundvisning i sin kuffert.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Omstillingsparate hele tiden

Med på DGI Verdensholdet er adskillige gymnaster fra Midt- og Vestjylland. De kan helt sikker skrive under på, at man i den grad skal være omstillingsparat, når man rejser på denne måde.

- Man bliver udsat for nogle udfordringer, som bare er sådan helt urimelige nogle gange. På daværende tidspunkt kunne man ikke rigtigt grine ad det, men nu tænker man, "det var godt nok sindssygt, vi blev udsat for det der" eller "det var vildt", fortæller gymnast Anthon Haag Khorami . 

Det man frygter allermest

For én gymnast på holdet skete desværre det, som alle verdensholds-gymnaster frygter allermest, når de er på turné jorden rundt. 

- Det værste, der kan ske, det er, at man får flybilletten hjem, siger Dennis Andersen.

- Der skal meget til - der skal rigtigt meget til. Det var desværre det, der skete for Marlene, siger gymnasten, mens holdets fysiske vejleder Henning Engberg giver ham grundig massage.

Marlene Lykke Hansen var uheldig at komme så meget til skade ved et spring under holdets besøg i Australien, at hun måtte tage turen hjem for at blive opereret.

Seks programmer om gymnastik

I første omgang kommer der seks programmer fra Gymnastik-Magasinet med en uges mellemrum. Herefter vil udsendelserne komme med lidt mere spredt frekvens. Hver gang der er et nyt program klar, vil man få besked via Gymnastik-Magasinets Facebook-side.

Tidligere udsendelser vil altid kunne findes på TV MIDTVEST's hjemmeside.

Læs mere om DGI Verdensholdet og gymnasterne her.