Forpremiere: Lykke-Per er optaget i Vestjylland

Den røde løber var rullet ud mandag aften, da biografen i Holstebro bød velkommen til forpremieren på Lykke-Per.

Bille August faldt for omgivelserne i Vestjylland til filmatiseringen af Lykke-Per.
Bille August faldt for omgivelserne i Vestjylland til filmatiseringen af Lykke-Per.
Foto: Jonas Bach Sørensen, TV MIDTVEST

Store dele af Bille Augusts filmatisering af Henrik Pontoppidans Lykke-Per er optaget på Hjerl Hede og i Husby. Derfor skulle skuespillerne og andre kendisser selvfølgelig også til gallapremiere i Holstebro mandag aften, før filmen også har gallapremiere i København.

Med i Holstebro var selvfølgelig filmens instruktør Bille August, som faldt for landsdelen, da han ledte efter steder at optage filmen.  

- Vi skulle jo finde nogle smukke landskaber til at danne baggrund for historien her, for Per kommer jo fra Jylland. Så vi kørte Jyllands tyndt for at finde de bedste steder, og så endte vi her i Holstebro og omegn. Så det at filmen får premiere her i Holstebro, det synes jeg giver så meget mening, når vi har tilbragt så meget tid her, siger Bille August kort inden filmen blev vist på det store lærred for første gang. 

Filmen har været længe undervejs siden Bille August gjorde sig de første tanker om filmatiseringen.

- Det har været en kæmpe rejse. Jeg begyndte at tænke på det her projekt for over otte år siden. Og før det har Lykke-Per ligesom rumsteret i mig, så på et eller andet tidspunkt skulle den laves. Og nu står vi her i dag, så det er fantastisk, lyder det fra en glad Bille August. 

Se indslaget fra mandagens nyhedsudsendelse her:

2:50
Den røde løber var rullet ud, da biografen i Holstebro bød velkommen til forpremieren på Lykke-Per.
2:17