Fornyelse af Thy i gang

60 huse skal rives ned i Thy frem mod 2011 som led i byfornyelse. Det første blev fjernet i dag i Vestervig.

hus001.jpg

60 ruiner skal væk i Thy - det drejer sig om huse der skæmmer omgivelserne og har stået tomt længe. Projektet hedder "Oprydning og nyt liv til tiloversblevne bygninger"

I Vestervig blev det første hus revet ned i dag (billedet). En række ildsjæle er i byen gået sammen i et anpartsselskab og har købt huset - for så at rive det ned.

- Der har ikke været den mindste tvivl om, at det er det rigtige at gøre. Hvis man går i gang med at renovere sådan en bygning, bliver det alt for dyrt, siger formanden for Vestervig Byfornyelse Aps, Bjarne Nielsen.

Staten har hjulpet

Muligheden er opstået, fordi en ny lovgivning giver kommunerne mulighed for at erklære huse uegnede til bolig. Og så har Thisted Kommunen fået 7 mio. kr fra staten til projektet.

- Det er glædeligt, at emnet omkring tomme huse er kommet i fokus på den landspolitiske dagsorden, siger formand for Miljø- og Teknikudvalget i Thisted Kommune, Henning Holm.

For naboen Else Poulsen i Vestervig, der også er med i Vestervig Byfornyelse Aps, er det en rigtig god dag:

- Solen skinner, huset kommer væk, og vi kan komme til at få lavet noget heromkring vores eget hus og have, siger Else Poulsen.

Det er endnu ikke bestemt, hvad der skal ske på grundene, hvor husene fjernes.