Formodet flugtbilist har meldt sig selv

Siden fredag har politiet aktivt søgt efter en mand, der er mistænkt for at være stukket af fra en dødsulykke i Silkeborg. Nu har han meldt sig selv.

Flugtbilen, en grøn Peugeot 308, der dræbte en 68-årig kvinde i Silkeborg, blev fredag aften fundet på H.C. Andersensvej
Flugtbilen, en grøn Peugeot 308, der dræbte en 68-årig kvinde i Silkeborg, blev fredag aften fundet på H.C. Andersensvej
Foto: Peter Erfurt, 24-7news

En 22-årig mand har nu meldt sig selv hos lokalpolitiet i Silkeborg. Det bekræfter politiassistent Michael Svendsen.

- Han har meldt sig selv, og han er blevet anholdt, lyder det. 

Den unge mand, der kom ind på stationen lidt før klokken 10 tirsdag formiddag, har siden fredag været eftersøgt af politiet. Han er mistænkt for, sammen med to øvrige passagere, at have kørt en 68-årig kvindelig fodgænger ihjel for derefter at efterlade hende.

Ulykken skete omkring klokken 22 fredag aften, da kvinden var ved at krydse Viborgvej i Silkeborg. Her blev hun ramt af en grøn Peugeot 308, som kom kørende med meget høj fart.

- Frem mod Silkeborg kører de på intet tidspunkt under 140 kilometer i timen. Passageren fortæller os i afhøringen, at han synes, det går for stærkt inde i Silkeborg, og der begynder han at tage sin sikkerhedssele på, hvor føreren så siger til ham 'stoler du ikke på mine køreevner'. Herefter går det galt, lød det søndag fra vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Politiet har allerede talt med de to personer, som var med i bilen, og lige nu er de så i gang med at tale med føreren. 

- Han er ved at blive afhørt lige nu, og så må vi se derefter, hvordan han forholder sig til sigtelsen, siger Michael Svendsen.

Ifølge tidligere oplysninger står føreren blandt andet til en sigtelse for uagtsomt manddrab. Desuden er det strafbart at efterlade en person i hjælpeløs tilstand uden at komme vedkommende til undsætning.