Formodet blotter anholdt

Politiet anholdt lørdag aften den mand, der er mistænkt for at have blottet sig i Ikast. (Arkivfoto)

Haandjern-paa-politi4_0.jpg

Midt- og Vestjyllands Politi anholdt lørdag aften ved 21-tiden en 40-årig afrikansk udseende mand, som er mistænkt for fredag aften i tre tilfælde at have blottet sig overfor kvinder i Ikast.

- Vi havde patruljer afsted i aftes, som gik målrettet efter at finde manden. Det lykkedes på værtshuset Bondestuen i Ikast, oplyser politiets vagtchef, Carsten Henriksen.

Vagtchefen fortæller, at det var et vellignende billede af den 40-årige mand, der gjorde udslaget. En af de kvinder, manden fredag aften havde blottet sig overfor, var hurtig og nåede at tage et billede af ham med sin mobiltelefon - et billede politiet kunne bruge i jagten på manden.

Manden blottede sig overfor kvinder i Nørregade i Ikast to gange i løbet af bare 10 minutter mellem klokken 18 og 18.30 fredag aften.

Klokken 20.15 foregik endnu en episode - denne gang i Østergade - men her noget mere alvorlig.

En 20-årig kvinde har fortalt politiet, at en manden hev hende ind bag en container, hvor han blottede sig, rev blusen af hende og prøvede at tvinge hendes hovede ned til sit skridt - inden det lykkedes hende at slippe væk.

Den 40-årige mand har natten til søndag overnattet i politiets detention. Senere i dag vil han i følge poltiets vagtchef, Carsten Henriksen, blive sendt hjem, sigtet minimum for blufærdighedskrænkelse

- Vi ved endnu ikke, hvordan sigtelsen præcist kommer til at lyde. I forbindelse med episoden i Østergade, hvor han tvang kvindens hovede ned til sit skridt, er han gået længere end kun blufærdighedskrænkelse, siger vagtchefen.