Formidlingscenter på vej i Høvsøre

Ud over to nye vindmøller skal der bygges et nyt formidlingscenter i forbindelse med vindmølle-testcentret i Høvsøre

Der er et formidlingscenter på vej til vindmølle-testcentret i Høvsøre i stil med det, der er ved at blive bygget i Østerild.

Det fremgår af den aftale om en udvidelse af centret, som et flertal i Folketinget i dag er blevet enige om.

Planerne glæder Jørgen Nørby, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Lemvig Kommune. Han har længe kæmpet for netop sådan et center.

- Jeg er så glad for, at det endelige bliver til noget. Bedre sent end aldrig. Da man i sin tid etablerede Høvsøre, havde vi håbet på udstillingsfaciliteter. De kommer så nu, og det hilser jeg velkommen med meget stor tilfredshed, siger han.

Håber på en turistattraktion

Jørgen Nørby håber, at formidlingscentret kan blive en stor turistattraktion i området, og planerne om formidlingsfaciliteterne gør det lettere at sluge, at aftalen samtidig også indebærer, at centret i Høvsøre skal udvides med to nye vindmøller.

- Vi har testcentret. Vi har ikke haft andet end ulemper af det indtil nu. Nu får vi forhåbentlig også den positive del af det. Vi bliver et udstillingsvindue i den store verden, hvor folk kan se, hvordan vi i vores område har udnyttet den omstilling til grøn energi, der er i gang, siger han.

Aftalen om en udvidelse af testcentret i Høvsøre er indgået af Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og SF. De Radikale har senere tilsluttet sig.

Også testcentret i Østerild skal ifølge aftalen udvides med to nye vindmøller.