Formel 1 på vej til Herning?

Kevin Magnussen og de andre Formel 1-stjerner skal måske forberede sig på en tur til Herning. Foto: Colourbox

formel1colourbox1.jpg

Austin, Monaco, Rio og Herning. Den midtjyske by kan komme i et fornemt selskab som vært for et vaskeægte Formel 1-løb i VM-serien.

Den tidligere borgmester og minister Helge Sander er en af kræfterne bag, og han bekræfter, at de er langt fremme i processen. På torsdag kommer repræsentanter fra Formel 1-organisationen til Herning for at se på forholdene.

Budget på 300 millionerArbejdet for at skaffe det fineste motorsportsselskab til Danmark begyndte i maj. Fem danske byer er i spil. Det drejer sig om Roskilde, København, Esbjerg , Herning og en femte by, som TV MIDTVEST endnu ikke kender til. Men ifølge Helge Sander peger pilen lige nu mod Herning.

Det er et projekt med et budget på 300 millioner kroner, og lokale virksomheder er klar til at skyde penge i det. Planen har allerede været omkring både kommunen, politiet og motorsportsforeninger. Det fortæller Helge Sander.

Ekspert er overrasket

Formel 1-eksperten Jens Hansen er overrasket over nyheden om et muligt løb i Danmark.

- Det lyder vanvittigt, men når det er Herning, kan man aldrig afvise, at det kan lade sig gøre, siger han.

Hvis det lykkes at få aftalen i hus, vil det ifølge Jens Hansen være den ubetinget største sportsbegivenhed nogensinde på dansk grund.

- De her løb trækker  hver eneste gang flere hundrede millioner seere over hele verden. Det er langt større end Giro d'Italia. Set-up'et omkring EM i herrehåndbold og EM i svømning (red. der tidligere har været afviklet i Herning) er en dråbe i vandet i forhold til kravene ved Formel 1, siger Jens Hansen.