Formand: Huller i vejen er en ekstraordinær situation

Vintervejret har skabt store huller i vejene. I Viborg Kommune vil Johannes Vesterby derfor sikre flere penge til de nødvendige reparationer.

Johannes Vesterby (V) vil sikre flere penge til at reparere huller i vejene.
Johannes Vesterby (V) vil sikre flere penge til at reparere huller i vejene.
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

Det omskiftelige vejr de seneste måneder har været ekstra hård for vejene rundt om i landsdelen. Mange steder kan bilister møde store huller. Faktisk er der over 450 veje i landsdelen med huller i asfalten.

I Viborg Kommune er over 100 strækninger ramt af huller, og det kan skabe problemer for trafikken. Formanden for teknisk udvalg ved Viborg Kommune, Johannes Vesterby (V), fortæller til TV MIDTVEST, at kommunen længe har arbejdet for at forbedre vejstandarden, men at vintervejret har fremskyndet problemerne med vejene.

- Vi er kommet en rigtig lang vej allerede. Men det er rigtigt, at den her vinter har gjort noget ved vejene, som er ekstraordinært, siger Johannes Vesterby.

Store veje først

Ved kommunen har de en klar strategi for, hvilke veje der skal repareres først, nemlig de mest trafikerede. Det er urimeligt, mener Flemming Jensen, som bor i Mønsted. Han kører dagligt på Kalkværksvej ved Mønsted Kalkgruber, hvor der er mange huller i vejene. Og ifølge ham kan det nemlig føre til ulykker i trafikken.  

- De fleste bilister har efterhånden fundet ud af, hvor de forskellige huller er henne, så nu kan vi køre zigzag imellem dem. Det kan godt være farligt, hvis der er en cykel, man skal udenom, og man samtidig opdager, der er et hul eller en modkørende bil, siger Flemming Jensen.

Men politikerne ved kommunen har godkendt strategien, vejene bliver vedligeholdt efter.

- Når vi kigger først på de mest trafikerede veje, så tænker vi også på trafiksikkerhed. På de store veje med meget trafik bliver vejene slidt hurtigere, siger Johannes Vesterby.

Ifølge formanden for teknisk udvalg, er det dog en fleksibel model, og de kigger derfor på de aktuelle forhold.

Vil sikre flere penge

I kommunen har de hvert år sat penge af til vejforbedringer i budgettet, og i Viborg Kommune ligger det beløb på omkring 20 millioner kroner. Men hvis det står til Johannes Vesterby, skal det beløb hæves.

- Tyve procent forhøjelse ville være godt. For infrastruktur er forudsætningen for al samfundsudvikling, siger Johannes Vesterby.

Han pointerer overfor TV MIDTVEST, at vejstandarden som udgangspunkt er god i Viborg Kommune, men at der er nogle fejl, der skal udbedres. 

1:48
Flemming Jensen fra Mønsted er træt af alle de huller, der er på vejene i Viborg Kommune.