Forgæves kritik: Færre steder for teoriprøve

Antallet af steder i landsdelen, hvor køreskoleelever kan gå til teoriprøve, vil formentlig falde fra ni til to. Politisk kritik preller af på Justitsministeren.

Teoriprove_0.jpg

Der er lagt op til centralisering hos Rigspolitiet. Det betyder, at hvor der i dag er 50 steder i landsdelen, hvor køreskoleelever i dag kan gå til teoriprøve, er der lagt op til at der i fremtiden kun bliver 21 steder. I Midt- og Vestjylland bliver antallet skåret ned fra ni til to teoriprøvesteder, som kommer til at ligge i større byer. Det har fået Venstres Torsten Schack Pedersen til at gå ind i sagen.

Det kunne ligge hos Borgerservice

For eksempel har han foreslået Justitsminister Mette Frederiksen i stedet at afholde teoriprøver hos Borgerservice i de enkelte kommuner, men det forslag bliver afvist med henvisning til at det er politiet, der er ansvarlig for afholdelsen af teoriprøverne og at den digitale teoriprøve skal afholdes i særlige lokaler, der er indrettet med et passende antal prøveterminaler.

Skuffet over Justitsministerens svar

Torsten Schack Pedersen forstår ikke, Justitsministeren ikke vil gøre noget ved sagen.

- Jeg er skuffet over, at ministeren bare sender aben videre til Rigspolitiet. Som minister har hun mulighed for at slå bordet og sikre, at der findes en brugbar løsning, så teoriprøverne ikke kun kommer til at foregå ét eller to steder i hele politikredsen. Der er heller ikke stor lydhørhed for kommunernes ønske om at kunne hjælpe til at sikre en nærhed for borgerne. Jeg synes, at justitsministeren løber fra ansvaret i sagen. Og det kan vi ikke bruge til noget som helst, skriver Torsten Schack Pedersen i en mail til TV MIDTVEST.

Mere effektivt og sikkert med nye teoriprøver

Justitsminister Mette Frederiksen peger i sine svar til Torsten Schack Pedersen på fordelene ved det nye digitale teoriprøvesystem.

- Det vil efter min mening løfte kvaliteten af teoriprøverne til gavn for køreeleverne og for trafiksikkerheden. Jeg forventer desuden, at det nye system vil være med til at effektivisere afholdelsen af prøverne, skriver hun i sit svar.

Opbakning fra socialdemokrater

Socialdemokraterne Karin Gaardsted og Simon Kollerup har også kritiseret Rigspolitiets beslutning om at reducere antallet af teoriprøvesteder.

- Jeg mener, at vi må udnytte situationen og sende et meget klart signal til Rigspolitiet og vores lokale politiforhandlere, som netop nu skal få planerne til at gå op, siger Simon Kollerup.

- De skal kæmpe for, at vi ikke reduceres til kun to teoriprøvesteder med så store udfordringer til følge for køreskoleelever. Og de skal vide, at de har os fra politisk hold lige bag sig med opbakning til den kamp. Vi vil følge meget nøje, hvordan den her sag lander.

 

 

Vi må støtte vores lokale politifolk nu.