Foreslår restriktioner mod Norge

Jens Rohde vil kæmpe for at løse den konflikt, der rammer vestjyske fiskere. - Den norske rigdom synes at være steget nordmændene til hovedet, siger han.

EU bør indføre restriktioner mod Norge, indtil der er fundet en løsning i den konflikt, der lige nu går hårdt ud over fiskerne og fiskeindustrien i blandt andet Hanstholm.

Det mener Venstres medlem af Europa-Parlamentet, Jens Rohde fra Viborg.

- Som det ser ud nu, ser jeg ikke anden udvej end at fremlægge samlede europæiske sanktioner som pression over for Norge, indtil de er tilbage i realforhandlinger. Det kan ikke være rigtigt, at et land uden for EU skal trække det store fælleskab rundt i manegen på den måde, siger Jens Rohde i en pressemeddelelse.

Ridefogedmanerer

Det er et sammenbrud i forhandlingerne om de fremtidige kvoter, der er skyld i problemet. Jens Rohde peger på, at man i sådan en situation normalt ville fiske videre efter den eksisterende aftale, indtil en ny er forhandlet på plads. Men nordmændene har valgt at lukke deres farvande for fiskere fra EU.

- Det er på tide, at EU taler med en stærk stemme og én gang for alle sætter en stopper for de ridefogedmanerer, som nordmændene bruger. Den norske rigdom synes at være steget nordmændene til hovedet, siger Jens Rohde.

Han har tirsdag bedt den danske regering og EU-Kommissionen om at rette henvendelse til Norge.

Der er endnu ikke sat en dato på, hvornår EU og Norge genoptager forhandlingerne.

TV MIDTVEST sendte lørdag dette indslag om de sammenbrudte fiskeriforhandlinger: