Foreslår nedslagtning af søer

Et bestyrelsesmedlem i danske svineproducenter foreslår en nedslagtning af danske søer, som løsning på handelsboykotten.

Den russiske handelsboykot gør nu så ondt på de danske svinebønder, at bestyrelsesmedlem i danske svineproducenter Mikael Kristensen fra Snedstes nu foreslår, at landbruget begynder at nedslagte danske søer.

- Frem for en oplagring af svinekød, der bare udsætter problemet, vil en nedslagtning af søer fjerne en del af produktionen. Måske ikke varigt, men over en længere årrække end en oplagring vil gøre, siger Mikael Kristensen.

Hjælpen var ellers på vej til de svineproducenter, der ikke kan komme af med deres kød til Rusland. I følge fødevareminister Dan Jørgensen (Soc. Dem.) er EU-kommissionen positivt stemt over for at yde støtte til ekstraordinær privat oplagring af svinekød under handelsboykotten.

- Det er ligesom at tisse i bukserne. Det varmer nu og her, men på den lange bane der hjælper det ingenting, siger Mikael Kristensen.

Landbrug og Fødevarer vurderer at krisen med Rusland i værste fald kan betyde et eksporttab på 8 milliarder kroner og 4500 mistede job i fødevareindustrien.