Forening kæmper for stilhed – og imod ny motorcrossbane

​Der er dog ikke megen hjælp at komme efter hos politikerne.

Der er roligt ude i skoven, hvor kun lyden af vinden i træerne og fuglesang bryder stilheden. Og netop stilheden er kommet op til debat ved Bjerringbro.

Her kan der blive bygget en motorcrossbane i et såkaldt stilleområde ved Vindum Skov. Og motorcross og stilhed er ikke ligefrem oplagte partnere. Derfor protesterer den lokale forening ”Ro På Landet”. De vil bevare roen.

- De planlægger at have løb næsten hver anden weekend i sommersæsonen, hvor vi også sidder udenfor, og hvor man bruger skoven allermest, siger Per Ellemose Andersen, der er formand for foreningen.

Modstand fra politikerne

Foreningen har sat er banner op.
Foreningen har sat er banner op.
Foto: Hans Vittarp

På trods af protesterne og stillezonen, så er der andre ting, der vægter højere, hos politikerne.

- Hver gang vi laver noget i politik, så skal vi holder forskellige hensyn op imod hinanden, og Bjerringbro er et område, der i den grad savner udvikling og i den grad kræver, at der skal ske noget for unge mennesker, og det kræver, at der kommer nye initiativer til, fortæller formanden for Klima- og Miljøudvalget i Viborg Kommune, Mads Panny.

Den prioritering protesterer foreningen Ro På Landet mod med et banner.

- Der hvor jeg synes, det går galt, det er, at politikerne bestemmer en ting i lokalplanen og kommuneplanen og så gør noget andet i virkeligheden. Jeg kunne godt tænke mig, at politikerne meldte klart ud og fortalte, hvad det er, de vil, siger Per Ellemose Andersen.

quoteHvis der var så meget støj i det her, så ville det ikke være lovligt.

Mads Panny, formand for Klima- og Miljøudvalget i Viborg Kommune

Undersøger forholdene

Foreningen skal umiddelbart ikke regne med hjælp hos kommunen.

- Det ville være nemt at sige, det vil man sørme ikke have. At der ikke skal ske noget i det her område. Hver gang der er et større byggeprojekt i gang, så er der altid nogen, der på en eller anden måde oplever, at det giver dem en forringelse, forklarer han og tilføjer:

- Hvis der var så meget støj i det her, så ville det ikke være lovligt. Man har en grænse for, hvor meget de må støje i nærheden af, hvor folk der bor.

Kommunen er i gang med at foretage en støjundersøgelse af, hvor meget banen kommer til at larme.