Foredrag om sociale medier skal hjælpe de unge

Viborg Katedralskole har et problem med, at de unge bruger sociale medier i timerne. I stedet for et forbud har Viborg valgt at give et foredrag.

Mobiltelefon
Foto: Morten Thomsen

Snapchat, Facebook, Twitter og Jodel. Alle appsene skal tjekkes, også selvom man er i skole. Det viser en ny undersøgelse lavet på Viborg Katedralskole. 

Undersøgelsen viser, at mere end hver fjerde elev mener, at det er nødvendigt altid at være online. 

I dag havde Viborg Katedralskole besøg af en teknologijournalist og foredragsholder, som godt kan lide at dykke ned i de nye tendenser. 

- Jeg synes, det er interessant at se, at problemerne med koncentration og stress og den her mobilbrug, der vokser ud over alle grænser, at det finder sted på stort set alle skoler, siger Søren Hebsgaard. 

Det er en tendens, de gerne vil have ændret på Viborg Katedralskole. 

- Det der med, at man lige flipper over og sidder på nogle sociale medier, eller tager sig et spil tetris, fordi nu keder man sig. Det gør, at koncentrationen ikke er så høj, og dermed er læringen heller ikke så god. Så de unge lærer mere overfladisk, hvis ikke vi tager fat om det her, siger uddannelseschef Lene Gade. 

Men i stedet for et forbud havde de inviteret Søren Hebsgaard til et foredrag, som skulle gøre de unge opmærksomme på, hvad det gør ved dem. 

Vi havde udfordret en elev til at sidde uden at tage telefonen frem under hele foredraget. 

- Det var faktisk lidt svært. Også bare at man skulle tænke på, hvor mange notifikationer, der kom ind. Jeg tænkte over det hver eneste gang, der tikkede en ind, siger en elev. 

Det er ikke kun i skoletiden, de unge tjekker deres telefoner. Hver ottende elev på Viborg Katedralskole tjekker, læser eller skriver beskeder hvert femte minut i fritiden. 

4:26