Fordomme om lammekød ærgrer slagter: Det er bare uheld

Ifølge en slagter fra Stoholm ved Viborg kan man uden problemer finde velsmagende lammekød, hvis man ved, hvad man skal gå efter.

Slagter René Madsen server selv lam på påskebordet hjemme hos sig selv.
Slagter René Madsen server selv lam på påskebordet hjemme hos sig selv.
Foto: Kasper Riis Kristensen, TV MIDTVEST

Diskussionen er der hvert eneste år. Skal der være lam på påskebordet, eller skal der ikke?

Meningerne er delte.

For mens nogle synes, lam smager himmelsk, mener andre, at smagen bedst kan sammenlignes med uld.

Men man behøver ikke nødvendigvis være fordomsfuld og gå udenom lammekødet i køledisken bare fordi, man har haft en dårlig oplevelse, fortæller slagter René Madsen fra Stoholm Slagter ved Viborg.

Udvalget af lammekød er stort i slagternes kølediske i disse dage.
Udvalget af lammekød er stort i slagternes kølediske i disse dage.

- Jeg tror, nogle mennesker har den holdning, fordi de har været uheldige med at få et stykke lam med meget fedt på.

- Det er mest, hvis man får serveret får, at det smager lidt af uld. Men veltilberedt lam uden så meget fedt på smager fantastisk, synes jeg. Det er smag og behag. Jeg tror, der er mange, der har det sådan med lam, at enten kan man lide det, eller også kan man ikke. Der er rigtig mange, som er helt vilde med det, og så er der mange, som overhovedet ikke vil have det, forklarer René Madsen.

0:41
Slagter René Madsen tror, de mange fordomme om lammekød kommer fra uheldige madoplevelser.

- Laver altid lammekølle

Selv skal slagteren fra Stoholm have lam på bordet i påskedagene. Og han er ikke i tvivl om, hvilken slags, han vælger.

 - Jeg plejer altid at lave lammekølle. Der er godt med kød på, og det er noget, man kan langtidsstege, så man kan gå og dufte til det, lyder det fra René Madsen.

- Det er en tradition, at man får lam i påsken, ligesom at man får and til jul.

2:10