Forbundsformand i Hæren: Papes frygt er noget sludder

De Konservative har trukket sig ud af forsvarsforliget, med begrundelsen om, at aftalen udsulter forsvaret. Sludder, mener en forbundsformand i Hæren.

”Forsvarsforliget udsulter forsvaret.” Sådan sagde Konservatives formand, Søren Pape Poulsen torsdag, da partiet trak sig fra forhandlingerne.
Partiet mener, at Danmark med aftalen køber for få fly, og at finansieringen vil belaste Forsvaret for hårdt.

- Aftalen udsulter Danmarks forsvar. Den stiller os ringere i forhold til Nato, den vil presse Forsvarets ansatte, den udsulter to ud af tre værn og skader alle tre, og den betyder nedskæringer på forsvarsområdet i fremtiden, siger Søren Pape Poulsen til TV2.dk.

Men forbundsformand Flemming Vinther fra Hærens Konstabel og korporalforening mener, at det er noget værre sludder.

-Pape siger, at han vil kunne kigge de danske soldater i øjnene, men de danske politikere kan sagtens se dem i øjnene med den her aftale om kampfly. Vi er ikke bange for, at vi bliver udsultet – tvært imod kan vi mærke, at der på forhånd er blevet taget højde for at investere i søværnet og hæren, inden aftalen om kampfly blev forhandlet på plads, siger Flemming Vinther, Forbundsformand, Hærens Konstabel og korporalforening.

27 kampfly er nok
De Konservatives krav lød, at man mindst skulle købe 30 kampfly. Men det var hverken Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance eller De Radikale enige i – de ville kun investere i 27. Og derfor trak De Konservative sig fra forhandlingsbordet. Partiet mener, at Danmark med aftalen køber for få fly, og at finansieringen vil belaste Forsvaret for hårdt. Men Flemming Vinther har is i maven og tiltro til vurderingen om antallet af fly.

- Jeg ser slet ikke de problemer, som Søren Pape ser. Når Forsvaret siger, at de kan klare sig med 27 kampfly, så må det være en korrekt vurdering, siger Flemming Vinther, Forbundsformand, Hærens Konstabel og korporalforening.

Også SF forlod forhandlingerne på grund af uenighed om forhandlingerne.