Forbipasserende stoppede naturbrand: Der var meterhøje flammer

En bilist fik stoppet en naturbrand, der kunne have udviklet sig meget værre.

Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

En naturbrand kunne meget vel have udviklet sig i den gale retning syd for Viborg torsdag aften. En forbipasserende bilist opdagede dog flammerne og fik stoppet branden i tide. Det oplyser Midtjysk Brand og Redning. 

Han kom kørende på Stanghedevej syd for Herningvej, da han opdager meterhøje flammer i vejkanten.

Heldigvis havde han en pulverslukker i bilen, som han formåede at tæmme flammerne med, mens brandvæsenet blev alarmeret.

- Det var en smule heldigt, der kom en, som tacklede det – der ikke bare kørte videre. Det var endda en hel del heldigt med den vind, der er i øjeblikket, siger Knud Erik Thorsager, indsatsleder, Midtjysk Brand og Redning.

Da brandvæsenet ankom til stedet kunne de nøjes med at efterslukke branden, men der kunne have været brug for en del flere brandfolk.

- Der er potentiale for en god gedigen lyngbrand. Den tørhed, der er nu, så kunne have det givet en stor faglig opgave for de røde biler, siger Knud Erik Thorsager.

Med brandens placering i vejkanten frygter indsatslederen, at det er en henkastet cigaret, der har startet branden.

- Det virker som en fuldstændig hovedløs gerning at smide en cigaret ud i sådan et område – og helt generelt når det er så tørt. Der er en mening med afbrændingsforbuddet, siger han.

 Brandvæsenet fik alarmen klokken 18.37, men indsatslederen er igen kørt til stedet for at være sikker på, at branden ikke genantænder.