Forandring med nyt menighedsråd

For præcist et år siden vandt en protestliste alle pladserne i meninghedsrådet i Vindum og Brandstrup Kirker nær Bjerringbro, og det har haft en effekt.

091029SonyVindum001.jpg

Præsten vil ikke vie fraskilte og er mod kvindelige præster, og det skabte en protestliste, der nappede alle pladser i rådet. Menighedsrådet har siden sidste år fået lavet mange nye tiltag, og så har de fået en kvindelig afløser. Præsten, som de stillede op i protest mod, har de dog ikke magt til at afsætte.

Den nye kvindelige afløser i sognet, Karen Elisabet Hansen, er udpeget af biskop Karsten Nissen, og når hun holder første gudstjeneste i begyndelse af januar, har to familier allerede bedt om at få deres børn døbt.

Præcisering:

TV/MIDT-VEST skal præcisere, at de to barnedåb, der holdes på den første søndag, hvor en kvindelig præst har gudstjeneste i Vindum sogn, ikke er en indikation på, at disse forældre har fravalgt sognepræst Lars Morthorst Christiansen. Tværtimod er begge forældrepar blevet videresendt til den kvindelige præst, fordi de ønskede dåb på netop denne søndag. TV/MIDT-VEST beklager, at nedlægget på det pågældende indslag kunne give indtryk af, at disse barnedåb var et udtryk for, at der skulle være tale om et fravalg af sognepræsten.

Se indslag her: