Forældreflugt efter seksuelle overgreb

Mere end en tredjedel af børnene i Børnehuset Lindely er blevet udmeldt som følge af seksuelle overgreb begået af et femårigt barn (arkivfoto).

181213_Lindely.jpg

Forældrene flygter fra den private børnehave Lindely i Herning. Det sker, efter det er kommet frem, at et femårigt barn angiveligt har udsat flere af de andre børn i børnehaven for seksuelle overgreb.

- Vi udviser ekstra fleksibilitet, og det har vi også gjort i alle de tilfælde, hvor forældre har ønsket at flytte deres børn enten på kortere eller længere sigt, siger Henrik Beyer, direktør i Børn & Unge i Herning kommune.

15 ud af børnehavens 42 børn har søgt Herning Kommune om at blive flyttet til en anden institution. Seks børn er allerede blevet flyttet. Forældrene kræver ledelsen meldt til politiet. Baggrunden er straffelovens bestemmelser om at efterlade børn i hjælpeløs tilstand.

- Vi har talt med vores advokat om sagen, og vi vil have Børnehuset Lindely meldt til politiet, siger Carina Lund, der har trukket sine to børn ud af børnehaven.

Selvom det femårige barn, der er mistænkt for at stå bag overgrebene, ikke længere går i børnehaven, er tilliden til ledelsen væk. Carina Lund og hendes mand er et ud af i alt fire forældrepar, der vil have ledelsen i børnehaven meldt til politiet. Men politiet har afvist at tage imod anmeldelsen.

2:08
Forældre har mistet tillid til børnehavens ledelse efter flere sager om seksuelle overgreb