Forældre: Vi bebrejder ikke højskolen

Forældrene til den 20-årige kvinde, der omkom på en højskoletur til Canada, taler nu for første gang offentligt siden ulykken.

Politi.dk logo.jpg
Foto: Arkiv

I fredags mistede en 20-årig kvinde på tragisk vis livet under en vandretur i Canada med Silkeborg Højskole. Nu taler forældrene for første gang offentligt siden ulykken.  Det sker i en besked på højskolens facebookside.

- Vi betragter det, der er sket som et hændeligt uheld på en vandretur men med et tragisk udfald. Vi kan ikke bebrejde Silkeborg Højskole noget. På intet tidspunkt har vi haft følelsen af, at der blev slækket på sikkerheden, skriver de.

Forældrenes opbakning til højskolen betyder meget for forstander Jacob Zakarias Eyermann.

-  Vi er i chok og har været pressede, og det er dejligt at høre, at der er opbakning. Det er klart, at man kigger indad og siger, kunne vi have have gjort noget anderledes, siger han.

Forældrene retter desuden en særlig tak til den 20-årige kvindes højskolehold.

- Aldrig har vi oplevet så glad en pige, og I må love os, at I tænker tilbage på jeres tid sammen med glæde uanset det, I har været vidne til. Det vil være i hendes ånd.

Hele opslaget kan læses her: 

 

Den 20-årige kvinde mistede livet under en vandretur i Canada med Silkeborg Højskole. Hun mistede fodfæstet og faldt fem meter ned fra en skrænt.
En lærer og en elev, der er uddannet ambulancefører, ydede førstehjælp, men kvinden var død på stedet.