Forældre kræver fyret lærer tilbage: Vi giver ikke op

Lærerforeningen kalder fyring af lærer fra Vinderup for en overreaktion. Kommunen har ingen kommentarer, da det drejer sig om en personalesag.

Helga Sloth og andre forældre overvejer nu at arrangere en demonstration til fordel for den fyrede lærer.
Helga Sloth og andre forældre overvejer nu at arrangere en demonstration til fordel for den fyrede lærer.
Foto: Henrik Birkbak, TV MIDTVEST

En kvindelig børnehaveklasselærer på Vinderup Skole er blevet fyret efter over 20 år på skolen - men den beslutning forstår en række forældre på skolen ikke noget af.

De kræver læreren genansat og overvejer nu at arrangere en demonstration for at få Holstebro Kommune til at ændre mening. 

- Vi vil beholde hende. Det vil vi bare, og vi bliver ved med at kæmpe, til vi vinder. Jeg synes, at de har behandlet hende rigtigt, rigtigt grimt, siger en af forældrene, Helga Sloth.

Læreren blev kort før sommerferien sagt op per 1. januar 2019, men nu har hun så fået besked på, at hun ikke skal møde op efter sommerferien.

Kørte ikke med bussen

Årsagen til fyringen er tilsyneladende, at læreren lod sine elever tage bussen til en børnefødselsdag uden selv at tage med. Formanden for Vestjysk Lærerforening, Torben Voss, støtter forældrene og kalder fyringen for en overreaktion.

- Vi taler om en børnehaveklasseleder, som har været i tjeneste over 21 år og ikke har en plet på sit cv, siger han.

- Hvad burde man have gjort?

- Hvis hun har begået en fejl, så skulle man måske have sat sig ned og fundet ud af, hvad der var sket. Hvis man mener, at det var groft, kunne man have givet hende en advarsel.

- Er det ikke uansvarligt at sende børnene alene med en bus i den alder?

- Nu var de jo ikke helt alene, for der var nogle forældre med. Men det er der, det står. Er det sket i skoletiden eller ikke. Det er det, vi prøver at få opklaret nu ved hjælp af nogle jurister, siger Torben Voss.

Dagbladet Holstebro skriver, at lærerforeningen har søgt om aktindsigt i sagen, men en meget stor del af det udleverede materiale er overstreget. Foreningen har derfor klaget til ombudsmanden. 

TV MIDTVEST har forsøgt at få en kommentar til fyringen fra Holstebro Kommune, men skolechef Thomas Smidt siger, at han ikke kan udtale sig, da der er tale om en personalesag. 

Det er nu op til Afskedigelsesnævnet - en instans under Arbejdsretten - at vurdere, om fyringen var i orden.

 

1:35
Se et indslag om fyringen her.