Forældre er bekymrede over uhyggelige klovne

Efter flere uhyggelige klovneepisoder er forældre bekymrede for, hvad der kan ske med deres børn, hvis de går ude om aftenen.

Tirsdag frarøvede to mænd med klovnemasker en ung mor hendes dankort og satte ild til hendes barnevogn. Det skete ved en børnehave i det nordlige Holstebro. Nu tør forældre i området ikke lade deres børn være alene ude om aftenen. 

- Inderst inde er jeg bekymret for, hvad der kan ske, hvis de går uden for om aftenen, siger Conni Christensen fra Holstebro, der de seneste dage har fulgt debatten om klovnene tæt.

Hun er mor til to og bor få hundrede meter fra det sted, hvor klovnene i går slog til. Normalt cykler døtrene på 12 og 15 selv til og fra fritidsaktiviteter om aftenen. Men nu har de i stedet bedt om at blive kørt. 

- Nu spørger de hver dag, om jeg vil køre dem, og selvfølgelig vil jeg det. De skal ikke være utrygge. De skal ikke møde en eller anden klovn ude på cykelstien. Selvfølgelig er jeg også mere tryg ved det. Så ved jeg, at de kommer frem til det, de nu skal frem til, siger hun.

Forældre har ændret adfærd

I fritiden er Conni Christensen ansvarlig for et U12-hold i håndbold. Også her har forældrene ændret adfærd.

- Der er helt klart flest, der bliver fragtet til og fra hallerne. Det er der. Selv om man bor lige bag det sted, hvor man spiller håndbold, siger hun.

Og hun er da heller ikke selv klar til at lade pigerne cykle omkring alene - endnu. 

- Når der ikke er nogen, der skræmmer folk mere, så får de lov til at færdes selv igen, siger hun.

Politiet har endnu ingen mistænkte for røveriet i Holstebro.